
Інгредієнти:
Тісто (діаметр 22 см)
- 3 великих яйця
- 180 г пшеничного борошна
- 200 г сирої моркви
- 150 г цукру
- 90 мл олії
- 2 ч.л. розпушувача
- дрібка солі
- 1 ч.л. кардамону
- 1 ч.л. кориці
Крем:
- 400-450 мл сметани (у мене 25%)
- 150 г згущеного молока
- Сік 1/2 лимона
- Волоські горіхи для прикраси
Процес приготування:
- Збити міксером яйця з цукром до густої піни. Збивати потрібно протягом 6-7 хвилин.
- До яєчної маси додати сіль, олію і натерту на дрібній тертці моркву. Акуратно перемішати лопаткою. Після змішати з просіяним борошном спеції і розпушувач, і додати до яєчної маси. Все добре перемішати.
- Дно форми застелити пергаментним папером і змастити олією. Перелити в неї тісто, розрівняти лопаткою.
- Випікати бісквіт 40-45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
- Для крему потрібно змішати охолоджену сметану з охолодженим згущеним молоком і збивати міксером протягом 4 хвилин.
- Додати до крему подрібнену цедру половини лимона і, не перестаючи збивати, акуратно влити лимонний сік. Крем відразу ж почне ставати густим.
- Розрізати бісквіт на два коржі. Змастити торт кремом. А зверху прикрасити подрібненими волоськими горіхами.