Морквяний торт з незвичайним кремом. Бюджетна випічка до чаю!

Морквяний торт з незвичайним кремом. Бюджетна випічка до чаю!
Морквяний торт з незвичайним кремом. Бюджетна випічка до чаю!

Інгредієнти:

Тісто (діаметр 22 см)

  • 3 великих яйця
  • 180 г пшеничного борошна
  • 200 г сирої моркви
  • 150 г цукру
  • 90 мл олії
  • 2 ч.л. розпушувача
  • дрібка солі
  • 1 ч.л. кардамону
  • 1 ч.л. кориці

Крем:

  • 400-450 мл сметани (у мене 25%)
  • 150 г згущеного молока 
  • Сік 1/2 лимона
  • Волоські горіхи для прикраси

Процес приготування:

  1. Збити міксером яйця з цукром до густої піни. Збивати потрібно протягом 6-7 хвилин.
  2. До яєчної маси додати сіль, олію і натерту на дрібній тертці моркву. Акуратно перемішати лопаткою. Після змішати з просіяним борошном спеції і розпушувач, і додати до яєчної маси. Все добре перемішати.
  3. Дно форми застелити пергаментним папером і змастити олією. Перелити в неї тісто, розрівняти лопаткою.
  4. Випікати бісквіт 40-45 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
  5. Для крему потрібно змішати охолоджену сметану з охолодженим згущеним молоком і збивати міксером протягом 4 хвилин.
  6. Додати до крему подрібнену цедру половини лимона і, не перестаючи збивати, акуратно влити лимонний сік. Крем відразу ж почне ставати густим.
  7. Розрізати бісквіт на два коржі. Змастити торт кремом. А зверху прикрасити подрібненими волоськими горіхами. 

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!