Моє улюблене гаряче за копійки або як нагодувати гостей недорого та смачно!

Смачні соковиті манти на картопляній подушці. Це не тільки смачно, але й зручно, що в одному посуді готується одразу 2 страви: манти та ароматна картопля на гарнір, яку можна подати, наприклад до риби, запеченої в духовці під шубкою. Рідні самі оберуть, що більше їм подобається!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • кефір – 250 мл
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • олія – 1 ст.л.
  • борошно – 450 г

Для фаршу:

  • фарш – 500 г
  • цибуля – 350 г
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • чорний перець – на смак
  • сметана -1 ст.л.
  • вода – 50 мл
  • картопля – 1 кг
  • сіль – 1/2ч.л.
  • чорний перець – на смак

Процес приготування:

  1. Готуємо тісто: змішуємо в глибокій мисці 250 мл кефіру, 1 яйце, 1/2 чайної ложки солі, столову ложку олії і 450 грамів борошна. Після замісу дайте тісту підійти під мискою близько 30 хвилин.
  2. Приготуємо фарш: в окрему миску перекладаємо 500 г фаршу, додаємо 350 г дрібно нарізаної цибулі, 1/2 чайної ложки солі, столову ложку сметани, 50 мл води і перцю за смаком.
  3. Розкочуємо тісто в пласт, ділимо на рівні частини. Кладемо начинку та формуємо манти.
  4. Тепер беремо глибокий сотейник, викладаємо в один шар нарізану великими шматочками картоплю, на неї манти. Доливаємо води так, щоб доходила до верху картоплі.
  5. Накриваємо кришкою і тушимо на середньому вогні 35 хвилин до готовності.

Смачного!