Мої рідні в захваті від цього пирога! Потрібно трохи кефіру і борошна, а випікається всього 10 хвилин

Мої рідні в захваті від цього пирога! Потрібно трохи кефіру і борошна, а випікається всього 10 хвилин
Мої рідні в захваті від цього пирога! Потрібно трохи кефіру і борошна, а випікається всього 10 хвилин

Все доступно і просто в приготуванні. Начинку ви може взяти для пирога будь-яку. Моя найулюбленіша – картопляна начинка з сиром. Випікається пиріг всього 10 хвилин!

Інгредієнти для начинки:

  • 300 г очищеної картоплі;
  • 200 г твердого сиру;
  • сіль, перець – на ваш смак;

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 250 г;
  • Сода – 1 ч. л. без гірки;
  • Кефір – 200 мл;
  • Олія – 40 мл;
  • Сіль – 1 ч.л.;
  • Цукор – 1 ч.л.

Рецепт приготування:

  1. Картоплю відварити то готовності.
  2. Готуємо тісто: в борошно всипати соду і розмішати.
  3. Окремо налити кефір в глибокий посуд, влити в нього олію, сіль, цукор і розмішати.
  4. У кефірну суміш всипати невеликими порціями борошно і вимісити тісто. Тісто виходить еластичним.
  5.  Сир натерти і змішати з пюре. Додати сіль та перець в масу і перемішати. Ось і начинка готова!
  6. Тісто розкачати, викласти начинку, сформувати пиріг.
  7. Пиріг перенести на деко. Жовток змішати з молоком і змастити пиріг, всередині пирога зробити надріз.

     

  8. Випікати слід в нагрітій духовці до максимальної температури. Пиріг готується 10 хвилин при 220 °.
  9. Подавати в теплому вигляді, щоб сир тягнувся. Але і в холодному стані він дуже смачний!