
Інгредієнти:
- борошно – 200 г
- вершкове масло – 125 г
- яйце – 5 шт.
- цукор – 200 г
- сіль – дрібка
- ванільний цукор – 12 г
- розпушувач – 3 ч.л.
- вершки – 3 ст.л.
- лимонний сік – 50 мл
- сметана – 200 г
- цукрова пудра – 1 ст.л.
- яблука – 600 г
Рецепт приготування:
- Розітріть вершкове масло, сіль, 125 г цукру і ванільний цукор в мисці.
- Додайте 3 яйця. Частинами додайте просіяне борошно разом з розпушувачем. Влийте вершки. Замісіть тісто, потім викладіть його в форму для запікання, змащену маслом.
- Очистіть яблука від шкірки. Розріжте на 4 частини і видаліть серцевину, наріжте на часточки. Полийте їх лимонним соком. Викладіть яблука на тісто. Відправте пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 12 хвилин.
- В окремій мисці змішайте сметану, яйця, що залишилися і цукор. Дістаньте пиріг з духовки. Полийте сметанною масою. Випікайте ще 50 хвилин.