
Побачила цей рулет в інтернеті і мені захотілось його спробувати! Спроба виявилася вдалою!
Тому хочу поділитися ще деякими випробуваними рецептами, тобто рулетним асорті. Готуються просто, а виходить смакота!
Рулет “Схід сонця”
Розмір форми: 30х40 см
Інгредієнти:
- 100 г борошна
- 40 г борошна (окремо)
- 110 мл олії
- 140 г цукру
- 170 мл молока
- 8 яєць (великі)
- 10 мл олії
- 18 г кукурудзяного крохмалю
- 25 г какао
- ванілін – по бажанню
Рецепт приготування:
- Відділити білки від жовтків.
- Крохмаль+борошно 100 г змішати.
- В олію 110 мл вливаємо гаряче молоко, розмішуємо і додаємо по одному жовтку постійно помішуючи, просіюємо борошно з крохмалем, розмішуємо до однорідності, тісто получається рідкуватим, його треба поділи на половину (у дві посудини).
- В одну додаємо олію 10 мл і какао, ретельно перемішати і відставити.
- В іншу просіюємо ще 40 г борошна, ванілін, ретельно перемішати і відставити.
- Білки збити до м’яких піків+частинами додаємо цукор і збиваємо до стійких піків, ці білки також ділимо на дві половини і частинами вводимо в обидва тіста (вимішуємо обережно знизу вверх).
- Форму застеляємо пергаментом і виливаємо біле тісто, а на верх обережно, щоб тісто не перемішалось вливаємо коричневе, тепер ручкою ложки чи ножа робимо спіральну доріжку від краю до краю не відриваючи від дека (починаємо з ширшої сторони) і так само тільки перпендикулярно.
- Ставимо в духовку розігріту до 165º на 25-30 хв.
- Виймаємо з форми на решітку, даємо постояти 5-7 хв., тоді треба бісквіт накрити пергаментом і швидко перевернути, знімаємо пергамент, на якому він випікався і скручуємо в рулет, даємо охолонути і наповнюємо кремом. Закручуємо в пергамент і в холодильник на дві години.

Рулет за 15 хвилин
Форма: 30*40 см
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 4 ст.л. цукру
- 4 ст.л. борошна
- 1 ч.л. какао
Рецепт приготування:
- Розділити білки від жовтків.
- Білки збити до м’яких піків, частинами додати цукор і збивати до стійких піків + вводити по одному жовтку.
- Додаємо просіяне борошно, перемішати.
- Частину тіста відкладаємо окремо (приблизно 3-4 ст.ложки ) і додаємо 1ч.л.какао (будемо робити ним візерунок по рулеті)
- Біле тісто викладаємо у форму, розрівнюємо, а коричневе у одноразовий кондитерський мішечок і робимо від краю до краю спіральну доріжку шириною 2 см (приблизно, за вашим бажанням). Тепер беремо зубочистку і проводимо нею від краю до краю перпендикулярно.
- Випікаємо у розігрітій до 180° духовці 15 хв. (дивіться по своїй духовці, щоб не пересушити). Виймаємо, закручуємо у пергамент, накриваємо рушничком і залишаємо рулет охолонути, накладаємо крем ( будь-який, за смаком).
Медовий рулет з чорносливом за рецептом Лілії Цвіт
Інгредієнти (форма 30*40 см):
ТІСТО:
- яйця – 4 шт.
- цукор – 100 г
- мед – 50 г
- борошно – 100 г
- сода – 0,5 ч.л.
- сметана – 1 ст.л.
КРЕМ:
- сметана – 400 г
- цукор – 80 г
- ванільний цукор – 1 п. 16 г
- чорнослив – 100 г