Найкращий «Родинний» пляцок (з маком та кокосом). Багатий, розмаїтий і неймовірно смачний!

Найкращий «Родинний» пляцок (з маком та кокосом). Багатий, розмаїтий і неймовірно смачний!
Найкращий «Родинний» пляцок (з маком та кокосом). Багатий, розмаїтий і неймовірно смачний!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Макова начинка:
100 г мак
40 г масла
2 яйця
50 г цукру
20 г ванільного цукру
20 г манної крупи

Кокосова начинка:
3 білки
дрібка солі
100 г цукру
100 г кокосової стружки
15 г картопляного крохмалю
15 г борошна

Тісто:
310 г борошна
10 г розпушувачу
25 г какао
180 г масла
3 жовтки
40 г сметани
75 г цукру

Крем:
200 г масла
400 мл молока
80 г цукру
45 г ванільного пудингу

Крім того:
200 г чорносливу
200 г маринованих персиків

ПРИГОТУВАННЯ
Макова начинка:
Яйця збити зі звичайним та ванільним цукром, додати сухий мелений мак, манну крупу та м’яке масло, вимішати до однорідності.

Кокосова начинка:
Білки збити з сіллю та цукром до густої піни. Додати крохмаль, борошно, кокосову стружку та вимішати до однорідності.

Корж:
1. М’яке масло збити з цукром до однорідності. Далі додати решту інгредієнти й замісити тісто.
2. Тісто розділити на дві нерівні частини (1/3 та 2/3), меншу відкласти у морозильну камеру на 20 хв.
3. Більшу частину розкачати у форму розміром 25×35 см застелену пергаментом.
4. Викласти макову начинку. Далі чередуючи викласти смужками шматки персиків та чорносливу (великий чорнослив розрізати поздовж), кокосову начинку. Притерти тістом з морозильної камери.
5. Випікати 40 хв при 175 °С.

Крем:
1. У 200 мл холодного молока розчинити пудинг і помішуючи влити у 200 мл киплячого молока з цукром. Довести до кипіння, проварити 3-4 хв й охолодити.
2. М’яке масло збити міксером протягом 6-7 хв. Поступово додати заварний крем, збиваючи ще 10 хв.

Складання:
1. Корж розрізати поперек на 2 частини. Розмір пляцка буде 17,5х25 см!
2. Крем помістити між коржами.
3. Оздобити за бажанням. У холодильник на 12 год.

Смачного!

Джерело