Найпростіший рецепт шарлотки з яблуками з 5-ти інгредієнтів! Пиріг тане в роті, а готується дуже швидко

Рецепт класичної шарлотки з яблуками з 5 інгредієнтів. Шарлотка з яблуками – найпростіший і найсмачніший яблучний пиріг, який буквально тане в роті, а готується це смакота дуже швидко.

Інгредієнти для шарлотки з яблуками

Діаметр форми 22 см

  • Яблука ( бажано кислі) – 500-600 г
  • Цукор – 160 г
  • Борошно – 160 г
  • Яйця – 4 великі (5 маленьких)
  • Сіль – дрібка

Процес приготування:

  1. Нарізати яблука дольками або кубиками. Яблука краще брати кислих сортів.
  2. Збити яйця з цукром і сіллю у світлу густу масу. Щоб переконатися, що масу вже добре збили, проведіть лінію віночком, якщо вона залишається видимої протягом 1-2 секунд, а потім розтікається, то яйця з цукром вже добре збиті. Якщо ж вона відразу розтікається, то потрібно збивати ще.
  3. Просіяти борошно в яєчно-цукрову суміш і акуратно перемішати лопаткою.
  4. З бісквітним тістом потрібно працювати обережно, щоб зберегти його легкість.
  5. Форму вистелити пергаментом або змастити вершковим маслом, присипати борошном. Вилити ½ частину тіста, викласти половину яблук нарізаних часточками, зверху залити тістом і викласти решту яблук. Якщо нарізати яблука кубиками, то можна їх додати в тісто, акуратно перемішати і потім викласти всю масу в форму для випікання.
  6. Випікати протягом 25-40 хвилин при температурі 180 градусів. Кожна духовка пече по-різному, перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою.