Найпухкіший та найніжніший бісквітний пляцок з маком. Секрет у смачному кремі!

Найпухкіший та найніжніший бісквітний пляцок з маком. Секрет у смачному кремі!
Найпухкіший та найніжніший бісквітний пляцок з маком. Секрет у смачному кремі!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Два бісквітні коржі:
6 яєць
150 г цукру
150 г борошна
1,5 ч.л розпушувача

Маковий корж:
1 яйце
70 г цукру
70 г борошна
70 г сухого меленого маку
80 мл молока
4 г розпушувача
20 г соняшникової олії

Крем:
1 яйце
500 мл молока
180 г цукру
20 г ванільного цукру
50 г крохмалю
50 г кокосової стружки
60 г білого шоколаду
120 г масла

ПРИГОТУВАННЯ
Бісквітні коржі:
1. Для одного коржа три білки збити з цукром (75 г), додати три жовтки та продовжити збивати на низьких обертах. Далі додати борошно (75 г) та розпушувач (2/3 ч.л), вимішати до однорідності.
2. Тісто вилити у форму 20×20 см та випікати 25 хв при 175 °С. Аналогічно спекти другий корж. Примітка: якщо є можливість випікати одразу два коржі, тоді тісто можна готувати одночасно з шести яєць.

Маковий корж:
1. Один білок збити з цукром, додати жовток та знову збити. Далі додати молоко, борошно, розпушувач, мак, олію та вимішати до однорідності.
2. Тісто вилити у форму 20×20 см та випікати 40 хв при 175 °С.

Крем:
1. Яйце збити з цукром, додати крохмаль, молоко та знову злегка збити міксером.
2. Суміш довести до кипіння, додати кокосову стружку і варити 3-4 хв.
3. Масло збити з ванільним цукром. Невеликими порціями додати охолоджений заварний крем, збити міксером. В кінці додати розтоплений білий шоколад, злегка збити.

Складання:
1. Усі коржі зволожити водою або сиропом.
2. Послідовність:
– бісквітний корж
– 1/3 крему
– маковий корж
– 2/3 крему
– бісквітний корж
3. Пляцок притиснути та поставити у холодильник на 12 год. Оздобити за власним бажанням.

https://youtu.be/J5YqksLvPM4