
СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:
- 1 кг очищеної ріпчастої цибулі
- 1 кг очищеної моркви
- 1,5 кг очищених буряків
- 1,5 кг помідорів
- 0,5 кг очищеного солодкого перцю
- 1-2 гострих перці
- 1 головка часнику
- 300-350 мл олії
- 4 лаврові листки
- 1/2 ч.л. чорного меленого перцю
- 1 ст.л. солодкої паприки
- 80-90 г солі (3 ст.л. з легкою гіркою)
- 120 г цукру (4 ст.л. з верхом)
- 60 мл 9% оцту (4 ст.л)
Вихід: 5 л
Процес приготування:
- Буряк, моркву натираємо на грубій тертці.
- Цибулю і перець ріжемо шматочками.
- Часник подрібнюємо будь-яким зручним для вас способом.
- Помідори перетворюємо в пюре.
- Тушкуємо цибулю на олії до прозорості – близько 10 хвилин.
- Додаємо моркву, перемішуємо і обсмажуємо до м’якості моркви, 5 хвилин.
- Додаємо буряк, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
- Вливаємо томатне пюре, перемішуємо, додаємо сіль, перець, паприку, цукор, оцет. Добре вимішуємо і додаємо часник. Тушкуємо після закипання 40 хвилин.
- Розкладаємо масу в стерилізовані, сухі баночки і закручуємо кришками.