Найсмачніша кабачкова ікра на зиму. Пальчики оближеш!

Найсмачніша кабачкова ікра на зиму. Пальчики оближеш!
Найсмачніша кабачкова ікра на зиму. Пальчики оближеш!

Цей рецепт перевірений, надійний, кабачкова ікра виходить дуже смачна, густа, яскрава, буде відмінно зберігатися!

Складові:

  • 2 кг кабачків
  • 500 г ріпчастої цибулі
  • 500 г моркви
  • 3 ст. л. томатної пасти
  • 100 мл соняшникової олії
  • 1 ст. ложка солі
  • 1 ст. ложка цукру
  • чорний мелений перець за смаком
  • 3 ст. ложки 9% оцту

Кабачкова ікра: процес приготування

Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиком, моркву натираємо на грубій терці. У каструлю з товстим дном виливаємо 100 мл соняшникової олії. Розігріваємо олію, потім перекладаємо моркву з цибулею і обсмажуємо овочі на середньому вогні 7 хвилин, періодично помішуючи.

Кабачки нарізаємо невеликим кубиком, потім зважуємо, нам потрібно 2 кг, перекладаємо в каструлю. Додаємо 150 мл води і тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин.

Потім додаємо дрібно нарізаний часник, сіль, цукор, чорний мелений перець, томатну пасту, добре перемішуємо і тушкуємо ще 15 хвилин. Після чого каструлю прибираємо з вогню, даємо трохи охолонути.

Подрібнюємо овочі занурювальним блендером до однорідного, гладкого стану. У мене на це йде хвилини 3-4, так як об’єм великий.

Залишилося додати в кабачкову ікру 9% оцет, перемішати, довести до кипіння. Якщо ми закатуємо кабачкову ікру на зиму, оцет потрібен обов’язково. Гарячу ікру відразу перекладаємо в стерилізовані банки і закриваємо кришками.

Банки я стерилізують в духовці: в холодну духовку ставлю банки, якщо мокрі, то шийкою вниз, потім включаю і виставляю температуру 150 градусів, коли духовка розігріється, тримаю 10 хвилин, цього достатньо. Кришки кип’ячу 5 хвилин.

Кабачкова ікра — перевірені рецепти (з майонезом, без майонезу), які мають бути у кожної господині

Джерело