
Інгредієнти на 500 грамів тіста:
- 170 мл теплої води
- 10 г пресованих дріжджів (3-4 г сухих),
- 20 г цукру,
- 5 г солі,
- 10 г вершкового,
- 310 г борошна.
- 250 г будь-якої начинки (на відео яблучне повидло)
Приготування:
- У миску для замісу виливаємо теплу воду, додаємо дріжджі та цукор, добре розмішуємо до однорідності. Оскільки це тісто готується без опари — відразу додаємо борошно, але не все — трохи залиште, воно у всіх різне, краще якщо додасте решту у кінці замісу.
- Після борошна висипаємо сіль та розм’якшене вершкове масло і замішуємо тісто. Якщо потрібно додаємо борошно, що залишили. Тісто повинне вийти м’яким, еластичним, трохи липнути до рук, але не залишатися на них.
- Далі змащуємо миску олією, викладаємо в неї тісто та накриваємо харчовою плівкою і залишаємо підходити на годину. За цей час воно збільшиться у 1,5-2 рази.
- Обминаємо тісто та ставимо підходити ще на одну годину.
- Після того, як тісто на пиріжки підійшло вдруге — змащуємо стіл олією та підминаючи тісто ділимо його на 10 шматочків по 50 г. Скатуємо шматочки у кульки, змащуємо олією, накриваємо плівкою та залишаємо хвилин на 5-7.
- За цей час підготуйте начинку та ліпіть пиріжки. Після того, як зліпили всі пиріжки — накрийте їх плівкою та залиште підходити на 10-15 хвилин.
- Залишилося тільки посмажити — у сковороду налийте 1 сантиметр олії, добре розігрійте та викладіть пиріжки. Смажте під закритою кришкою на середньому вогні до готовності.
Смачного!