Найсмачніше тісто для смажених пиріжків. Стане вашим улюбленим!

Найсмачніше тісто для смажених пиріжків. Стане вашим улюбленим!
Найсмачніше тісто для смажених пиріжків. Стане вашим улюбленим!

Інгредієнти на 500 грамів тіста:

  • 170 мл теплої води
  • 10 г пресованих дріжджів (3-4 г сухих),
  • 20 г цукру,
  • 5 г солі,
  • 10 г вершкового,
  • 310 г борошна.
  • 250 г будь-якої начинки (на відео яблучне повидло)

Приготування:

  1. У миску для замісу виливаємо теплу воду, додаємо дріжджі та цукор, добре розмішуємо до однорідності. Оскільки це тісто готується без опари — відразу додаємо борошно, але не все — трохи залиште, воно у всіх різне, краще якщо  додасте решту у кінці замісу.
  2. Після борошна висипаємо сіль та розм’якшене вершкове масло і замішуємо тісто. Якщо потрібно додаємо борошно, що залишили. Тісто повинне вийти м’яким, еластичним, трохи липнути до рук, але не залишатися на них.
  3. Далі змащуємо миску олією, викладаємо в неї тісто та накриваємо харчовою плівкою і залишаємо підходити на годину. За цей час воно збільшиться у 1,5-2 рази.
  4. Обминаємо тісто та ставимо підходити ще на одну годину.
  5. Після того, як тісто на пиріжки підійшло вдруге — змащуємо стіл олією та підминаючи тісто ділимо його на 10 шматочків по 50 г. Скатуємо шматочки у кульки, змащуємо олією, накриваємо плівкою та залишаємо хвилин на 5-7.
  6. За цей час підготуйте начинку та ліпіть пиріжки. Після того, як зліпили всі пиріжки — накрийте їх плівкою та залиште підходити на 10-15 хвилин.
  7. Залишилося тільки посмажити — у сковороду налийте 1 сантиметр олії, добре розігрійте та викладіть пиріжки. Смажте під закритою кришкою на середньому вогні до готовності.

Смачного!