Найсмачніший торт без борошна! Королівський Торт!

Найсмачніший торт без борошна! Королівський Торт!
Найсмачніший торт без борошна! Королівський Торт!

Королівський торт без борошна – справжня насолода! Коржі цього торта легкі і повітряні, крем – заварний. А доповнений десерт ароматними підсмаженими волоськими горіхами. Виходить смачно і незвично. Тортик легкий, дуже смачний. Волоські горіхи можна замінити на арахіс або будь-які інші горіхи. Буде також смачно.

Для  коржів:

  • 10 білків;
  • 240 г цукрової пудри;
  • 400-500 г волоських горіхів;
  • 2 столових ложки крохмалю.
    Крем:
  • 10 жовтків;
  • 160 г цукрової пудри;
  • 2 столові ложки какао;
  • 1 столова ложка коньяку або лікеру;
  • 100 мл молока;
  • 200 г вершкового масла.

Як готувати:

  1. Яйця розбиваємо, поділяємо на білки і жовтки. Насипаємо до білків більшу частину цукрової пудри (приблизно 240-250 грам).
  2. Збиваємо білки з цукровою пудрою до стійких піків. Акуратно насипаємо в збиті білки крохмаль, перемішуємо.
  3. Волоські горіхи підсмажуємо на сухій сковороді або в духовці. Потім горіхи ріжемо ножем. Частинами викладаємо в білкову масу смажені горіхи.
  4. Викладаємо масу на пергамент. Відправляємо деко в уже розігріту до 200 градусів духовку. Відразу ж зменшуємо вогонь до 180 градусів. Випікаємо корж протягом 20-25 хвилин. Коржі повинні придбати приємний карамельний колір. Таким же чином випікаємо ще два коржі.
  5. Попередньо розм’якшене вершкове масло злегка збиваємо за допомогою міксера. Яєчні жовтки збиваємо з цукровою пудрою до білого. Тонкою цівкою наливаємо до збитим жовтків молоко, перемішуємо.
  6. Підготуємо водяну баню. У велику каструлю наливаємо воду приблизно на 2 сантиметри. Відправляємо на вогонь. Коли вода закипить розміщуємо над нею ємність зі збитими жовтками і молоком. При регулярному помішуванні доводимо крем до закипання, після чого знімаємо з водяної бані.
  7. Коли крем охолоне, вводимо в нього збите вершкове масло, а також просіюємо какао-порошок. Какао просівати обов’язково, щоб позбавиться від грудочок. Збиваємо крем міксером. Потім наливаємо коньяк і повторно збиваємо до однорідності.
  8. Готові коржі відокремлюємо від пергаменту відразу, поки коржі ще не охололи. Змащуємо коржі кремом і накладаємо їх один на одного. Поверхню також змазуємо кремом.
  9. Прикрасити ласощі можна за смаком. Як варіант, підійдуть рубані волоські горіхи, шоколадна стружка, меренги і какао-порошок для присипки.