
Королівський торт без борошна – справжня насолода! Коржі цього торта легкі і повітряні, крем – заварний. А доповнений десерт ароматними підсмаженими волоськими горіхами. Виходить смачно і незвично. Тортик легкий, дуже смачний. Волоські горіхи можна замінити на арахіс або будь-які інші горіхи. Буде також смачно.
Для коржів:
- 10 білків;
- 240 г цукрової пудри;
- 400-500 г волоських горіхів;
- 2 столових ложки крохмалю.
Крем: - 10 жовтків;
- 160 г цукрової пудри;
- 2 столові ложки какао;
- 1 столова ложка коньяку або лікеру;
- 100 мл молока;
- 200 г вершкового масла.
Як готувати:
- Яйця розбиваємо, поділяємо на білки і жовтки. Насипаємо до білків більшу частину цукрової пудри (приблизно 240-250 грам).
- Збиваємо білки з цукровою пудрою до стійких піків. Акуратно насипаємо в збиті білки крохмаль, перемішуємо.
- Волоські горіхи підсмажуємо на сухій сковороді або в духовці. Потім горіхи ріжемо ножем. Частинами викладаємо в білкову масу смажені горіхи.
- Викладаємо масу на пергамент. Відправляємо деко в уже розігріту до 200 градусів духовку. Відразу ж зменшуємо вогонь до 180 градусів. Випікаємо корж протягом 20-25 хвилин. Коржі повинні придбати приємний карамельний колір. Таким же чином випікаємо ще два коржі.
- Попередньо розм’якшене вершкове масло злегка збиваємо за допомогою міксера. Яєчні жовтки збиваємо з цукровою пудрою до білого. Тонкою цівкою наливаємо до збитим жовтків молоко, перемішуємо.
- Підготуємо водяну баню. У велику каструлю наливаємо воду приблизно на 2 сантиметри. Відправляємо на вогонь. Коли вода закипить розміщуємо над нею ємність зі збитими жовтками і молоком. При регулярному помішуванні доводимо крем до закипання, після чого знімаємо з водяної бані.
- Коли крем охолоне, вводимо в нього збите вершкове масло, а також просіюємо какао-порошок. Какао просівати обов’язково, щоб позбавиться від грудочок. Збиваємо крем міксером. Потім наливаємо коньяк і повторно збиваємо до однорідності.
- Готові коржі відокремлюємо від пергаменту відразу, поки коржі ще не охололи. Змащуємо коржі кремом і накладаємо їх один на одного. Поверхню також змазуємо кремом.
- Прикрасити ласощі можна за смаком. Як варіант, підійдуть рубані волоські горіхи, шоколадна стружка, меренги і какао-порошок для присипки.
https://youtu.be/q-eYG3EBq2c