Найсмачніший з м’яких сирів! Ввечері готую, а вранці снідаю смачним адигейським сиром

Найсмачніший з м'яких сирів! Ввечері готую, а вранці снідаю смачним адигейським сиром
Найсмачніший з м'яких сирів! Ввечері готую, а вранці снідаю смачним адигейським сиром

Домашній адигейський сир

Інгредієнти:

  • молоко – 4 л
  • молочна сироватка – 1,2 л
  • сіль – 1 ч.л.

Рецепт приготування:

  1. Сироватка повинна бути досить кислою, що постояла 2-3 дні, а молоко домашнім, жирним і свіжим. Сіль беріть нейодовану.
  2. Вилийте молоко і сироватку в різні каструлі. Молоко нагрійте до 85 градусів, а сироватку до 72.
  3. 1 л сироватки вилийте в молоко, акуратно помішуючи. Коли маса стане сирною, влийте сироватку, що залишилася. Зніміть каструлю з вогню і дайте сиру постояти 20-25 хвилин.
  4. Застеліть друшляк складеною в кілька разів марлею і вилийте в нього сирну масу, посоліть, використавши 0,5 ч. л. солі. Залиште на 20 хвилин.
  5. Переверніть сир і посоліть ще, залиште до повного охолодження.
  6. Відправте сир в холодильник на 6-8 годин. Готово!

    Найсмачніший з м'яких сирів! Ввечері готую, а вранці снідаю смачним адигейським сиром
    Найсмачніший з м’яких сирів! Ввечері готую, а вранці снідаю смачним адигейським сиром

 Підпишіться на Коліжанку в Telegram