
Домашній адигейський сир
Інгредієнти:
- молоко – 4 л
- молочна сироватка – 1,2 л
- сіль – 1 ч.л.
Рецепт приготування:
- Сироватка повинна бути досить кислою, що постояла 2-3 дні, а молоко домашнім, жирним і свіжим. Сіль беріть нейодовану.
- Вилийте молоко і сироватку в різні каструлі. Молоко нагрійте до 85 градусів, а сироватку до 72.
- 1 л сироватки вилийте в молоко, акуратно помішуючи. Коли маса стане сирною, влийте сироватку, що залишилася. Зніміть каструлю з вогню і дайте сиру постояти 20-25 хвилин.
- Застеліть друшляк складеною в кілька разів марлею і вилийте в нього сирну масу, посоліть, використавши 0,5 ч. л. солі. Залиште на 20 хвилин.
- Переверніть сир і посоліть ще, залиште до повного охолодження.
- Відправте сир в холодильник на 6-8 годин. Готово!
Найсмачніший з м’яких сирів! Ввечері готую, а вранці снідаю смачним адигейським сиром