
Сьогодні ми пропонуємо приготувати торт-медовик «Бджілка» – ніжний десерт з чудовим ароматом меду і незабутнім смаком дитинства!
8 тонких, ніжних, що тануть у роті медових коржів, просочених ніжним заварним кремом, не залишать байдужими любителів солодкого. Заварюй смачний чай, клич друзів і насолоджуйся найсмачнішим Медовиком!
Торт «Бджілка»
Інгредієнти для коржа:
- 2 яйця
- 2 ст. л. меду
- 250 г цукру
- 500-550 г борошна
- 50 г вершкового масла
- 1 ч. л. соди
Інгредієнти для крему:
- 500 мл молока
- 2 яйця
- 2 ст. л. борошна
- 150-200 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 пакетик ванільного цукру
Приготування
- Перемішати в каструлі яйця, цукор, вершкове масло, рідкий мед.
- Постав каструлю на невеликий вогонь і помішуй вміст до повного розчинення цукру.
- Коли цукор розчиниться, додай соду. Маса почне пінитися і збільшиться в об’ємі в 2 рази. Ретельно перемішуй її ще 30 секунд, а потім зніми з вогню.
- Просіяне борошно поступово домішуй в тісто. Коли маса охолоне, і її можна буде місити руками. Має вийти м’яке, не сильно круте тісто.
- Розділи тісто на 8 частин. Скачай їх в кульки, накрий плівкою і поклади в холодильник.
- Тим часом приготуй заварний крем.
- У невеликій каструлі змішай борошно, цукор, ванільний цукор, яйця і розітри все вінчиком в однорідну суміш. Потроху додавай молоко і розмішай масу до однорідного стану.
- Постав каструлю на невеликий вогонь. Безперервно перемішуй молочну масу, щоб уникнути утворення грудок. Як тільки заварний крем загусне і почне закипати, зніми його з плити.
- У гарячу заварну масу додай м’яке вершкове масло і розмішуй до повного його розчинення. Накрий крем харчовою плівкою і охолоди до кімнатної температури.
- Розкачай тонкі коржі на пергаментному папері. На ньому потрібно і випікати.
- Випікати коржі потрібно в духовці, розігрітій до 180 градусів, 3-4 хвилини або до золотистого кольору.
- Відразу після випічки, поки корж м’який, поклади зверху форму потрібного діаметру (у мене 22 см) і обріж корж по краях. Обрізки не викидати. Потрібно їх подрібнити для посипання боків і верху торта.
- Змасти кремом остиглі коржі, боки і верх торта. Обсип подрібненою крихтою.
- Постав медовий торт з заварним кремом в холодильник на кілька годин для просочення.
- Торт виходить м’яким, ніжним і ріжеться, як масло. Приємного чаювання!