Навіщо сушити листя смородини? Тому що воно допомагає від багатьох хвороб!

Навіщо сушити листя смородини? Тому що воно допомагає від багатьох хвороб!
Навіщо сушити листя смородини? Тому що воно допомагає від багатьох хвороб!

Фахівці зазначають – листя смородини набагато корисніше ягід. Воно знижує холестерин, бореться з запаленнями та має сечогінний ефект.

Чим цілюще листя смородини? Воно містить дуже багато вітаміну С. У 100 грамах листя є до 260 мг аскорбінової кислоти, а у 100 грамах плодів – лише 177 мг, передає Lifehacker.

Також у листі смородини багато антиоксидантів, які уповільнюють старіння шкіри і є особливо корисними для людей, хворих на цукровий діабет.

Окрім того, у 100 г листя міститься 370 мг магнію, 158 мг калію та 327 мг кальцію. До слова, у молоці і сирі – близько 120 мг. Також чай з листя смородини чудово бореться з запаленнями, адже відвар має протизапальну дію і захищає від вірусів.

Цей чай ще й знижує холестерин, покращує здоров’я серцево-судинної системи та має сечогінний ефект.

Коли збирати листя? Листя смородини збирають під час цвітіння – в кінці червня та початку липня. Тоді в ньому є найбільше корисних речовин.

Не можна збирати листя після дощу або рано вранці – вологі листки швидко псуються і втрачають діючі речовини. Одразу після збору його варто розкласти для сушіння.

Як сушити листя смородини? Сушити листя смородини можна кількома способами – у добре провітрюваному приміщенні або на відкритому повітрі в тіні. Також можна сушити на горищі чи на балконі. Та пам’ятайте – важливо, щоб на них не потрапляли прямі сонячні промені.

У духовці можна сушити при температурі 50-60 градусів. Добре висушений листочок повинен легко розсипатися у руці. Після сушіння покладіть листя у мішечок з тканини або паперовий пакет і зберігайте в сухому темному місці.