Навіть тіста руками не торкаюся! Поки заварюється чай, я встигаю спекти яблучне вівсяне печиво

Навіть тіста руками не торкаюся! Поки заварюється чай, я встигаю спекти яблучне вівсяне печиво
Навіть тіста руками не торкаюся! Поки заварюється чай, я встигаю спекти яблучне вівсяне печиво

Цей рецепт – мрія багатьох господинь, які часто незадоволені тим, що доводиться руками вимішувати тісто і потім відмивати їх і кухонні інструменти. Печиво м’яке, ароматне, корисне – ніяких зайвих калорій. Спробуйте!

Продукти:

  • 100 г борошна;
  • 100 г подрібненої вівсянки;
  • 100 г вершкового масла;
  • 90 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • щіпка солі;
  • ванільний цукор за смаком;
  • 200 г очищених яблук.

Як готувати:

  1. Яблука очищаємо від шкірки, тремо на грубій тертці або ріжемо дрібними шматочками.
  2. Розм’якшуємо вершкове масло і перетираємо з цукром.
  3. Додаємо в масло з цукром яйце і перемішуємо до однорідності.
  4. Сухі інгредієнти з’єднуємо.
  5. Всипаємо суху суміш в рідку основу і вимішуємо тісто.
  6. Додаємо яблука і добре перемішуємо вінчиком або лопаткою.
  7. Деко застилаємо пергаментом і столовою ложкою викладаємо печиво.
  8. Духовку розігріваємо до 190 градусів і випікаємо близько 12 – 14 хвилин до легкої золотистої.
  9. Печиво має бути світлим, але не пересушеним.
  10. Коли охолоне, посипаємо цукровою пудрою, змішаною з корицею, але це до смаку.
  11. Можна в тісто ще додати невелику жменю подрібнених волоських горіхів, які в поєднанні з яблуками і корицею дають просто неповторний смак і аромат.

Смачне і дуже ароматне печиво буквально за лічені хвилини. Зберігайте перевірений рецепт, буде смачно!

За матеріалами.