Не глінтвейном єдиним: ароматні осінні напої, які готуються за 10 хвилин

Не глінтвейном єдиним: ароматні осінні напої, які готуються за 10 хвилин
Не глінтвейном єдиним: ароматні осінні напої, які готуються за 10 хвилин

Дощ за вікном, плед, гарна книжка чи душевна компанія. І трошки глінтвейну. Записуйте рецепт ідеального осіннього вечора. Однак осінніх напоїв є дуже багато, і зовсім не обов`язково йти до кав`ярні, щоб насолодитися неповторним смаком та ароматом напою. Можна приготувати вдома. Головне – бажання і гарний настрій. А перевірені рецепти у нас є!

Імбирний чай

Інгредієнти:

  • корінь імбиру,
  • цукор,
  • гілочки сушеної або свіжої м’яти,
  • лимон,
  • яблука,
  • вода.

Для початку промийте корінь імбиру та наріжте його тоненькими пластинками. Підігрійте воду, розчиніть в ній цукор та доведіть суміш до кипіння. Після цього додайте імбир, м’яту і продовжуйте варити ваш чай протягом 10 хвилин.  Коли напій трохи охолоне, додайте до нього скибочки лимону та яблук.

Глінтвейн з червоного вина

Інгредієнти:

  • вино за власним смаком,
  • мед,
  • апельсин,
  • спеції: кориця, аніс, гвоздика.

Існує величезна кількість варіантів приготування цього напою. Кожен додає або прибирає щось своє і в результаті отримує новий смак. Вино добре розігрівають на невеликому вогні (не доводячи до кипіння – це важливо), додають до нього мед, цитрусові та спеції. Після чого знімають напій з вогню, накривши кришкою та залишивши настоюватись протягом приблизно 5 хвилин.

Нарізану скибочками грушу разом з медом, чебрецем та розмарином залити вином, додати трохи лимонного соку та добре розігріти. До напою варто додати паличку кориці.

Зігріваючий обліпиховий чай

Інгредієнти:

  • обліпиха,
  • цукор,
  • вода,
  • апельсин,
  • лимон,
  • гілочка розмарину.

Для приготування цього напою слід перетерти обліпиху з цукром та водою. Отриману суміш ретельно процідити та довести до кипіння. Після чого додати її до окропу разом з скибками лимону, апельсину та розмарину.

Какао з маршмелоу

Інгредієнти:

  • какао,
  • молоко,
  • зефір маршмелоу,
  • кориця.

До кип’яченого молока додати какао. Пропорції краще всього визначати за своїм смаком. Після цього додайте корицю та ретельно все перемішайте. Перед подачею напій посипається маршмелоу. З варіантами декору напою можна дещо поексперементувати та прикрасити його збитими вершками чи посипати стружкою кокосу. Кава з кленовим сиропом Інгредієнти: кава, вода, молоко, кленовий сироп, гвоздика, ваніль, кориця.

Для початку потрібно приготувати міцну каву. Потім до чашки з кавою налити кленовий сироп і тепле молоко. Перемішавши напій, додати до нього трошки ванілі, кориці та гвоздику.

Не бійтеся експериментувати, змішуйте різні складники, і традиційні напої здивують новими смаками!

Джерело