Не потрібно чекати, поки тісто підніметься! Ідеальний (перевірений) рецепт паски! Виходить м’яка та запашна

Не потрібно чекати, поки тісто підніметься! Ідеальний (перевірений) рецепт паски! Виходить м'яка та запашна
Не потрібно чекати, поки тісто підніметься! Ідеальний (перевірений) рецепт паски! Виходить м'яка та запашна

Пишна, ароматна, м’яка і смачна паска – головний символ Великодня і смачні ласощі для дітей та дорослих. Щоб паска вдалася на славу, скористайтеся нашими підказками – саме ці поради гарантують успіх випічці.

Декілька корисних порад для випікання паски:

  • В цьому рецепті не потрібно ставити опари, чекати поки тісто підніметься в декілька етапів. Все замішується швидко, перед самим випіканням, даємо паскам піднятися.
  • Ароматизатори, я використовую завжди, з ними паска дууже смачна. Беру Dr. Oetker – ваніль і ром в пачці 4 баночки, для цієї кількості тіста даю по 1 штуці. Готове тісто липне до рук, так і має бути. На відео видно правильну консистенцію тіста.
  • Я використовую тільки паперові формочки для пасок. Для ідеальних пасок, накладати тісто потрібно в форми на третину або половину, через те, що воно дуже виростає. Найкраще місце, щоб тісто піднялося – духовка. Там немає протягів і я трішки підігріваю її, буквально 2 -3 хв. Ставити паски можна, як в холодну, так і в гарячу духовку.
  • Яйцем тісто перед випікання не змащую. Для декору використовую розтоплений шоколад і сухофрукти.

Інгредієнти:

  • Борошно – до 1,5 кг
  • Масло вершкове – 500 г
  • Яйця – 11 шт.
  • Дріжджі свіжі – 70 г
  • Цедра апельсина – 2 шт.
  • Цукор – 300 г
  • Молоко – 360 г
  • Ванільний екстракт – 1 баночка
  • Ромовий екстракт – 1 баночка
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Родзинки, цукати

Процес приготування:

  1. Тепле молоко змішуємо з дріжджами і 100 г цукру. Вимішуємо, додаємо половину борошна, 4 яйця, екстракти (у мене Dr. Oetker), сіль. Вимішуємо, далі додаємо іншу половину борошна, 4 яйця.
  2. Три жовтки, 200 г цукру збиваємо в пишну масу. Не перестаючи збивати жовтки додаємо 250 г м’якого масла, збиваємо до однорідності. В тісто додаємо яєчно – масляну масу.
  3. Перемішуємо до однорідної консистенції, додаємо цедру, родзинки, цукати і 250 г м’якого масла. Все добре вимішуємо, щоб не було грудочок.
  4. Викладаємо тісто на 1/3 в форми для випікання, попередньо змащені маслом чи олією.
  5. Ставимо в тепле місце на 40 – 60 хв. Випікаємо при 190º 35 – 40 хв. до сухої зубочистки.