
Дуже смачні, ніжні, м’які, повітряні! Дріжджові булочки з заварним кремом варто спробувати один тільки раз, щоб полюбити їх і готувати постійно. Смачного!
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 500 – 600 г
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 10 г
- сухі дріжджі – 10 г
- тепле молоко – 300 мл
- вершкове масло – 50 г
- 2 яєчних білки
Заварний крем:
- молоко – 320 мл
- 2 яєчних жовтки
- цукор – 120 г
- кукурудзяний крохмаль – 30 г
- ванільний цукор – 10 г
Змащувати:
- 1 яєчний жовток + 2 ст.л. молока
Рецепт приготування:
- Змішуємо жовтки з крохмалем і молоком, ваніліном до смаку, ставимо на плиту і варимо на невеликому вогні до загустіння. Не забуваємо перемішувати. Охолоджуємо крем.
- Просіваємо борошно і змішуємо з іншими сухими інгредієнтами.
- Вливаємо тепле молоко, яйця і вимішуємо тісто. Маса повинна бути м’якою, еластичною і не липкою.
- Накриваємо і ставимо в тепле місце на 1 – 2 години.
- Викладаємо тісто на стіл, посипаний борошном і розгортаємо пласт.
- Змащуємо пласт кремом, загортаємо рулет. Ріжемо рулет на порційні шматочки.
- Деко застеляємо пергаментом, викладаємо булочки і накриваємо їх. Залишаємо в теплому місці на 15 хвилин.
- Змащуємо булочки. Випікаємо 30-35 хвилин при 180 градусах.
- Остиглі булочки посипаємо цукровою пудрою.
Смачного!