
Не рецепт, а знахідка Спече паску навіть та господинька, яка ніколи цього не робила, впевнена!!!!
Місити не потрібно і виходить дуже смачна та волокниста випічка. Повітряна, солодка та гарна на колір! Завдяки розпушувачу пасочка рівненька та ніколи не осідає! Зберігайте рецепт і пробуйте!
Вихід – 4 середні пасочки
- 700 г борошна
- 3 жовтки (або 2 яйця)
- 320 мл молока
- 30 г дріжджів свіжих
- 200 г цукру
- 0,5 ч.л. солі
- 200 г масла
- ванілін – 1 п.
- 1 ч.л. розпушувачу
- Цедра лимона (за бажанням)
- родзинки, цукати (за бажанням)
Процес приготування:
- До теплого молока додати дріжджі + 3 ст.л. цукру та 5 ст.л. борошна (все з загальної кількості). Відставити на 15 хв.
- Масло кімнатної температури (повинно бути дуже м’яке) розтерти віничком з цукром, +ваніль +жовтки (яйця) +сіль.
- У іншу миску просіяти борошно + розпушувач і гарно перемішати. Додаємо молоко з дріжджами та масляну масу і гарно вимішуємо ложкою до 5 хв.
- Тісто рідке і липке, так має бути! Все!!!
- Накриваємо миску і чекаємо, щоб підходило 1-1,5 год.
- Далі додаємо родзинки (притрушені борошном), змащуємо руки олією і перемішуємо тісто.
- Воно м’якеньке і рідкувате, але не пристає до рук. Викладаємо у 4 форми і ставимо, щоб підходило ще 40 хв.
- Змастити яйцем верх і випікаємо при. 170-180º до готовності
Легка у приготуванні та дуже смачна пасочка готова!
