Недорого та дуже смачно: перевірені рецепти салатів з буряка

Недорого та дуже смачно: перевірені рецепти салатів з буряка
Недорого та дуже смачно: перевірені рецепти салатів з буряка

Вінегрет, шуба і ще раз вінегрет. Традиційні салати з буряка вже набридли? Пропонуємо підбірку смачних та дуже бюджетних салатів, які допоможуть урізноманітнити ваше традиційне меню. Записуйте!

Чому варто їсти свіжий буряк

Крім  того, буряк дуже корисний овоч. Він підсилює перистальтику кишечника, оздоровлює його мікрофлору, а також нормалізує роботу печінки. Крім того, цей овоч багатий вітаміном С, який зміцнює імунітет і допомагає організму протистояти простудним захворюваннями. Є в буряках і цинк, який позитивно впливає на роботу статевих залоз, підшлункової залози, наднирників. Ну і важливо, що буряк в розумних кількостях не шкодить фігурі. Звичайно, якщо не подавати його з магазинним майонезом. У ньому міститься всього 43 ккал на 100 грамів.

Ми підготували для вас 5 рецептів салатів з буряка, які подбають про ваше здоров’я і фігуру. А ще вони дуже смачні!

Салат з буряка з часником і горішками

  • 1 буряк;
  • 120 г горіхів;
  • 3 зуб. часнику;
  • 70 г чорносливу;
  • грецький йогурт або просто несолодкий (переважно домашній);
  • твердий сир (за бажанням).

Очистіть овочі, натріть їх на тертці, щоб вийшла соломка. Додайте часник, пропущений через прес, і подрібнені в кавомолці або блендері горіхи. Заправте йогуртом!

Буряковий салат з фетою

  • 1 буряк;
  • 30 г фети;
  • 1 пуч. руколи;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • бальзамічний соус (за смаком).

Приготуйте буряк, дайте охолонути, очистіть. Натріть на тертці, додайте руколу, фету, волоські горіхи. Далі — оливкова олія і бальзамічний соус.

Італійський салат з буряка

  • 5 штук буряка;
  • 1 ст. л. винного або бальзамічного оцту;
  • 2 зуб. часнику;
  • петрушка або базилік (за смаком);
  • 0,5 шт. апельсина;
  • 5 ст. л. оливкової олії;
  • сіль і перець (за смаком)
  • фета (за бажанням).

Відварний буряк очистіть і наріжте кубиками. Подрібніть петрушку або базилік і часник. Заправте оливковою олією, апельсиновим соком і оцтом. Все добре перемішайте.

Салат з буряка та яблука

  • 1 буряк;
  • 200 г капусти;
  • 2 яблука;
  • 3 ст. л. лляної олії;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 200 г кольрабі.

Наріжте кольрабі, інші овочі очистіть і натріть на тертці. Змішайте готові продукти, полийте лимонним соком і лляною олією. Додайте зелень.

Салат з буряково-журавлинним соусом і грушею

  • 1 тверда груша;
  • 1 буряк;
  • жменю журавлини;
  • листя салату;
  • кедрові горіхи;
  • 20 г меду;
  • кориця, цедра, мускатний горіх.

Натріть половину буряка на тертці. Другу половину наріжте кубиками, киньте в киплячу воду і готуйте на повільному вогні 10 хвилин. Потім до буряка додаємо журавлину і залишаємо на вогні. Через 10 хвилин зніміть каструлю з плити. Остудіть інгредієнти і поставте в блендер, додайте мед, корицю, цедру і мускатний горіх. Добре збийте. Соус готовий.

Грушу наріжте скибочками, викладіть на деко і поставте в розігріту до 120 градусів духовку на 10 хвилин.

Викладіть на тарілку салатний мікс, половину буряка і горіхи. Можна скропити соком лимона. Полийте салат соусом. Викладіть груші. Присипте подрібненими горіхами.

Обов`язково потіште своїх рідних апетитними стравами з буряка. І не забувайте поділитися рецептом з друзями!