
Скумбрія, приготовлена за цим рецептом, виходить дуже ніжною та смачною. Риба тане в роті, навіть м’які кісточки.
Щоб приготувати скумбрію як консерву:
- Скумбрія свіжоморожена – 1,2 кг (2 великі скумбрії, вага нечищеної)
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Вода – 200 г
- Лавровий лист – 1 шт.
- Коріандр – 1/3 ч.л.
- Запашний перець – 3-5 горошин
- Чорний перець – 7-10 горошин
- Олія без запаху – 70 г
Процес приготування:
- Очистити рибу (прибрати голову, плавці, середину). Добре промити скумбрію, обов’язково видалити чорну плівку всередині. Нарізати рибу на порційні шматочки.
- Викласти шматочки у каструлю. Додати спеції: духмяний перець, чорний перець, коріандр, лавровий лист, сіль та цукор. Влити воду та олію.
- Поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь і тушити рибу на вогні 2,5 години. Зняти каструлю з плити та дати повністю охолонути.