Неймовірна смакота за 30 хвилин! Хачапурі з сирного тіста — покроковий рецепт з фото

Неймовірна смакота за 30 хвилин! Хачапурі з сирного тіста — покроковий рецепт з фото
Неймовірна смакота за 30 хвилин! Хачапурі з сирного тіста — покроковий рецепт з фото

Цей рецепт відрізняється від традиційного. Тісто з сиром більш розсипчасте і легке. Форма у хачапурі та ж, тільки в начинку я не додаю сирого яйця. Але суміш сулугуні, сиру і свіжого кропу робить випічку по-літньому особливою. Спробуйте мій варіант відомої випічки і порівняйте з оригіналом.

Інгредієнти:

  • цукор – 1 ст.л.
  • яйце – 2 шт.
  • вершкове масло – 180 г
  • пшеничне борошно – 350 г
  • сир домашній – 320 г
  • сир сулугуні – 230 г
  • сметана – 4 ст.л.
  • кріп – 1 пуч.

Рецепт приготування:

  1. Розімніть 250 г сиру, додайте до нього розм’якшене масло, 1 яйце і борошно. Замісити еластичне тісто.
  2. Натріть сулугуні на крупній тертці або подрібніть ножем. Додайте до нього сир (що залишився), яйце і дрібно нарізаний кріп. Добре перемішайте.
  3. Розділіть тісто на 4 рівні частини. Розкачайте кожну в круглий пласт діаметром близько 28 см.
  4. Загорніть трубочкою дві протилежні сторони, не доходячи до центру. Защипніть інші дві сторони так, щоб у вас вийшов човник.
  5. Застеліть деко папером для випічки і перекладіть на нього наші човники. Заповніть форми з тіста начинкою і випікайте 25-30 хвилин при температурі 200 градусів.