Неймовірне тісто! Дуже СОКОВИТІ та смачні біляші в духовці з дірочками

Неймовірне тісто! Дуже СОКОВИТІ та смачні біляші в духовці з дірочками
Неймовірне тісто! Дуже СОКОВИТІ та смачні біляші в духовці з дірочками

Секрет смачних біляшів в духовці – ніжне м’яке тісто і соковита та дуже смачна м’ясна начинка.

Інгредієнти на 16 шт.:

  • Борошно пшеничне – +/- 450 г
  • Вода тепла – 250 мл
  • Дріжджі сухі – 7 г (живих – 20 г)
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло вершкове розтоплене – 30 г
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Яєчний білок – 1 шт.

Начинка:

  • Фарш (яловичина 70% + свинина 30%) – 500 г
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Сіль, чорний перець на (свій) смак
  • Жовток + 1 ч. л. молока для змащування

Процес приготування:

  1. Приготуємо тісто. У миску налити теплої води, додати цукор, дріжджі, білок, перемішуємо.
  2. Просіваємо борошно (400 г), додаємо сіль. Додаємо масло, за потреби ще борошна (50-100 г), замішуємо тісто.
  3. Тісто м’яке, не липне до рук. Посуд змащуємо олією, викладаємо тісто, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце приблизно на 1 годину, для підйому.
  4. Начинка: м’ясний фарш, цибуля (можна подрібнити блендером), сіль, перець, все добре перемішуємо. Щоб фарш був соковитіше, додайте в нього трохи холодної води (50-70 мл).
  5. Тісто підійшло, збільшилося в 2-3 рази.
  6. Тісто обминаємо руками, ділимо на рівні частини за кількістю біляшів, я ділила на 16 частин. Кожен шматок скочуємо в кулю. Накриваємо плівкою, залишаємо  на 10 хвилин.
  7. Розкочуємо тісто в корж. На середину тіста викладаємо начинку.
  8. Краї тіста підіймаємо до верху і защипуємо по колу, залишаючи всередині дірочку. Деко змащуємо олією і викладаємо біляші. Накриваємо серветкою, залишаємо для підйому хвилин на 20.
  9. Для рум’яності змащуємо біляші жовтком.
  10. Випікаємо в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці приблизно 40 хвилин. Готовність визначаємо по фаршу. Готові гарячі біляші накриваємо серветкою і даємо трохи охолонути. Смачного!