Неймовірно просто! 5 рецептів зі звичайної пюрешки, які неодмінно здивують!

Неймовірно просто! 5 рецептів зі звичайної пюрешки, які неодмінно здивують!
Неймовірно просто! 5 рецептів зі звичайної пюрешки, які неодмінно здивують!

Любите  пюре? Хто ж його не любить! Ось тільки проблема в тому, що воно набридає. Ми постаралися і підготували для вас 5 чудових рецептів з банального картопляного пюре. Тут є і закуски і сніданок і звичайний перекус. Кожен знайде страву для себе!

Картопляні оладки

Продукти:

  • 500 г картоплі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 3 ст.л. борошна;
  • 80 г сиру.

Як готувати:

  1. Картоплю почистіть і відваріть. Зробіть з неї пюре з додаванням цукру.
  2. Додайте борошно і добре перемішайте.
  3. Сформуйте невеликі коржі, покладіть в кожну начинку і загорніть в кульки.
  4. Кульки викладіть на сковорідку і притисніть їх чимось, можна за допомогою товкача.
  5. Смажте по 4-5 хвилин з кожного боку на середньому вогні.

Лінивий кистибий в лаваші

Продукти:

  • Картопля – 600 г картоплі;
  • 6 тонких лавашів;
  • спеції та добавки – за смаком (можна взяти зелену цибулю, кріп, пластівці паприку, сушений часник, сіль і перець)

Як готувати:

  1. Приготуйте пюре.
  2. Вмішайте улюблені спеції і добавки в картопляне пюре.
  3. Викладіть частину пюре на половинку лаваша і складіть навпіл.
  4. Смажте по 3 хвилини з кожного боку.

Закуска з лаваша, пюре і оселедця

Продукти:

  • 350 г картоплі;
  • 20 г вершкового масла;
  • 3-4 гілочки кропу;
  • 2 листи тонкового лаваша;
  • 150 г плавленого сиру;
  • 1 оселедець;
  • зелена цибуля.

Як готувати:

  1. Почніть з приготування пюре, воно повинно бути свіже і добре намазувати. Додайте кріп.
  2. Візьміть лаваш, викладіть на нього плавлений сир і посипте шаром нарізаної цибулі.
  3. Накрийте другим лавашем. Намажте на нього пюре так, щоб останні 5 см були чистими. Цей шматочок потрібно змастити плавленим сиром, щоб рулет добре склеївся.
  4. Зверху розкладіть оселедець.
  5. Зверніть рулет, оберніть в харчову плівку і помістіть його в холодильник на 1-2 години для просочення.

Картопляні палички

Продукти:

  • 200 г борошна;
  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г картопляного пюре.

Як готувати:

  1. Борошно і вершкове масло перетріть руками в крихту або використовуйте блендер.
  2. Додайте картопляне пюре і замісіть тісто. Залиште його в холодильник на 1 годину.
  3. Тісто розкачайте в прямокутник 20 на 30 см, розріжте на 30 частин так, щоб вийшли 30 паличок 2 на 10 см.
  4. Палички посипте улюбленими приправами. Може бути кунжут, італійські трави і сіль. Також можна їх залишити не посипаними і, після випікання, змастити вершковим маслом із зеленню і часником.
  5. Випікайте 20-25 хвилин при температурі 180 ° C.

Картопляні коржі з сиром

Продукти:

  • 500 г картоплі;
  • 1 яйце;
  • ​​2 ст. л. олії;
  • сіль, перець;
  • 240 г борошна;
  • петрушка;
  • 10 г розпушувача;
  • 200 г сир сулугуні.

Як готувати:

  1. Картоплю відварюємо в мундирах, очищаємо, перебиваємо у пюре.
  2. До пюре додаємо яйце, масло, сіль, перець, петрушку, борошно і розпушувач. Добре перемішайте.
  3. Тісто розділіть на 4 частини і розкачайте 4 коржі, діаметром, як ваша сковорода.
  4. На одну корж викладіть 6 шматочків сиру і накрийте другим коржем. Защипніть краю.
  5. Розріжте корж на трикутники так, щоб сир залишився всередині.
  6. Смажте такі коржі потрібно по 5-7 хвилин з кожного боку.