
Інгредієнти:
- 250 г полуниці (+3 столові ложки цукру, сік 1/2 лимона)
- 300 мл вершків для збивання
- 125 г полуничного йогурту
Форма: 21x11x5 см
Процес приготування:
- Полуницю ріжемо шматочками, змішуємо з цукром і лимонним соком, ставимо на плиту і варимо 10 хвилин після закипання.
- Масу подрібнюємо за допомогою блендера і виливаємо у миску. Відправляємо в морозильну камеру.
- Кілька полуничок ріжемо шматочками і викладаємо ними форму, в якій будемо робити десерт.
- Охолоджені вершки збиваємо до густої маси, змішуємо з полуничною масою і йогуртом.
- Виливаємо масу в форму. Розрівнюємо, простукуємо, щоб усередині не залишилося повітря
- Відправляємо в морозильну камеру на 3 години.
- Щоб легко вийняти десерт з форми, опускаємо форму в гарячу воду на 30 секунд, перевертаємо на тарілку.
- Ріжемо порційними шматочками і подаємо до столу.
Смачного!
https://youtu.be/5jyhQo_gGkw