Неможливо зупинитися! Найсмачніше печиво зі згущеним молоком з найпростіших продуктів

Неможливо зупинитися! Найсмачніше печиво зі згущеним молоком з найпростіших продуктів
Неможливо зупинитися! Найсмачніше печиво зі згущеним молоком з найпростіших продуктів

Смачне домашнє печиво зі згущеним молоком стане прекрасним доповненням до чаю. Воно виходить дуже красивим та неймовірно ніжним. Дві половинки з розсипчастих печенюшок із прошарком із карамельного згущеного молока та легкою кокосовою ноткою — від цієї випічки неможливо відірватися! Таке печиво можна готувати як кожного дня, так і гостей пригощати.
Готується це домашнє печиво зі згущеним молоком нескладно і з приготуванням впорається кожен, а виходить його досить багато. У цьому рецепті досить велика кількість крохмалю. Саме завдяки цьому компоненту печиво виходить надзвичайно ніжним та розсипчастим.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • варене згущене молоко – 500 г
  • крохмаль кукурудзяний – 300 г
  • борошно – 200 г
  • масло вершкове – 180 г
  • цукор – 180 г
  • яйця – 3 шт.
  • кокосова стружка – 50 г
  • розпушувач для тіста – 2 ч. л.
  • ванільний цукор – 10 г

Покроковий рецепт приготування:

  1. Спочатку приготуємо тісто.
    У миску кладемо 180 г м’якого вершкового масла. До нього насипаємо у два підходи 180 г цукру. Все збиваємо міксером до однорідності. Сюди ж додаємо 10 г ванільного цукру. Олію з цукром збиваємо близько двох хвилин.
  2. У цю суміш розбиваємо 3 яйця по одному. Після кожного збиваємо міксером до однорідності.
  3. У тісто просіюємо 200 г муки|борошна| і насипаємо 2 ч.л. розпушувача. Все перемішуємо лопаткою.
  4. Сюди ж у 2-3 підходи просіюємо 300 г кукурудзяного крохмалю і знову перемішуємо до однорідності. Тісто має вийти м’яким, однорідним та добре тримати форму.
  5. Готове тісто перекладаємо на харчову плівку. Замотуємо і кладемо в холодильник на 1 годину, щоб воно охололо і відлежало.
  6. Готове тісто дістаємо із плівки і розкочуємо в пласт. Зверху і знизу тісто трохи посипаємо борошном. Розкочуємо тісто завтовшки приблизно 1 см.
    З тіста вирізаємо невеликі кружечки. Діаметр моєї форми 4,5 см. Залишки тіста зминаємо і знову розкочуємо.
    Гурточки перекладаємо на лист застелений пергаментним папером. Тісто при випіканні збільшується, тому кружечки потрібно викладати на відстані один від одного.
  7. Все ставимо у духовку розігріту до 180 град. Запікаємо приблизно 12-15 хвилин.
  8. У щільний кондитерський мішок перекладаємо варене згущене молоко. Беремо печиво і відсаджуємо на нього згущене молоко.
  9. Притискаємо другим печивом. Обідок зі згущеного молока обмочуємо в кокосову стружку. Так начиняємо все печиво. Для цієї кількості печива мені знадобилося 500 г вареного згущеного молока.
  10. Печиво зі згущеним молоком вийшло дуже ніжним і м’яким. Воно настільки смачне, що від нього просто неможливо відірватись. Обов’язково його приготуйте, порадуйте своїх рідних та близьких.