Смачне домашнє печиво зі згущеним молоком стане прекрасним доповненням до чаю. Воно виходить дуже красивим та неймовірно ніжним. Дві половинки з розсипчастих печенюшок із прошарком із карамельного згущеного молока та легкою кокосовою ноткою — від цієї випічки неможливо відірватися! Таке печиво можна готувати як кожного дня, так і гостей пригощати.
Готується це домашнє печиво зі згущеним молоком нескладно і з приготуванням впорається кожен, а виходить його досить багато. У цьому рецепті досить велика кількість крохмалю. Саме завдяки цьому компоненту печиво виходить надзвичайно ніжним та розсипчастим.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- варене згущене молоко – 500 г
- крохмаль кукурудзяний – 300 г
- борошно – 200 г
- масло вершкове – 180 г
- цукор – 180 г
- яйця – 3 шт.
- кокосова стружка – 50 г
- розпушувач для тіста – 2 ч. л.
- ванільний цукор – 10 г
Покроковий рецепт приготування:
- Спочатку приготуємо тісто.
У миску кладемо 180 г м’якого вершкового масла. До нього насипаємо у два підходи 180 г цукру. Все збиваємо міксером до однорідності. Сюди ж додаємо 10 г ванільного цукру. Олію з цукром збиваємо близько двох хвилин. - У цю суміш розбиваємо 3 яйця по одному. Після кожного збиваємо міксером до однорідності.
- У тісто просіюємо 200 г муки|борошна| і насипаємо 2 ч.л. розпушувача. Все перемішуємо лопаткою.
- Сюди ж у 2-3 підходи просіюємо 300 г кукурудзяного крохмалю і знову перемішуємо до однорідності. Тісто має вийти м’яким, однорідним та добре тримати форму.
- Готове тісто перекладаємо на харчову плівку. Замотуємо і кладемо в холодильник на 1 годину, щоб воно охололо і відлежало.
- Готове тісто дістаємо із плівки і розкочуємо в пласт. Зверху і знизу тісто трохи посипаємо борошном. Розкочуємо тісто завтовшки приблизно 1 см.
З тіста вирізаємо невеликі кружечки. Діаметр моєї форми 4,5 см. Залишки тіста зминаємо і знову розкочуємо.
Гурточки перекладаємо на лист застелений пергаментним папером. Тісто при випіканні збільшується, тому кружечки потрібно викладати на відстані один від одного. - Все ставимо у духовку розігріту до 180 град. Запікаємо приблизно 12-15 хвилин.
- У щільний кондитерський мішок перекладаємо варене згущене молоко. Беремо печиво і відсаджуємо на нього згущене молоко.
- Притискаємо другим печивом. Обідок зі згущеного молока обмочуємо в кокосову стружку. Так начиняємо все печиво. Для цієї кількості печива мені знадобилося 500 г вареного згущеного молока.
- Печиво зі згущеним молоком вийшло дуже ніжним і м’яким. Воно настільки смачне, що від нього просто неможливо відірватись. Обов’язково його приготуйте, порадуйте своїх рідних та близьких.