Нереальна смакота! Без випічки! Чізкейк “Полуничка” — насолода смаку та вигляду

Нереальна смакота! Без випічки! Полуничний чізкейк — насолода смаку та вигляду
Нереальна смакота! Без випічки! Полуничний чізкейк — насолода смаку та вигляду

Полуничний чізкейк – покроковий рецепт приготування

ОСНОВА ЧІЗКЕЙКУ:

  1. 300 г печива подрібнюємо блендером, додаємо 100 г розтопленого вершкового масла. Добре все перемішуємо та викладаємо у форму (діаметр 21 см, застелену пергаментом. Відправляємо у холодильник.

СИРКОВА НАЧИНКА:

  1. 18 г желатину заливаємо 90 мл води та залишаємо для набухання.
  2. 700 г домашнього сиру збиваємо блендером, додаємо 200 г вершків (30 % жирності), 150 г цукрової пудри, ванільний цукор та ще раз добре збиваємо блендером до однорідної маси
  3. Набухлий желатин ставимо на парову баню для повного розчинення.
  4. Вливаємо у сиркову масу і перемішуємо.
  5. 10 полуниць розрізаємо на половинки.
  6. Виймаємо корж з холодильника (обгортаємо форму бортовою стрічкою, за бажанням) розкладаємо по боках форми розрізану полуницю і викладаємо сиркову масу. Ставимо у морозильну камеру на 30 хвилин.
За цей час підготуємо ПОЛУНИЧНЕ ЖЕЛЕ:
  1. 15 г желатину заливаємо 50 мл води, залишаємо для набухання на 10 хв.
  2. У посуд з товстим дном вливаємо 100 мл води і 3 столові ложки цукру, додаємо 300 г полуниці, готуємо 10 хв., весь час помішуючи. Знімаємо з плити та збиваємо блендером. Додаємо набухлий желатин та все добре перемішуємо.
  3. Залишаємо охолонути до кімнатної температури та проціджуємо через сито. Таким чином ми позбудемось дрібних кісточок від полуниці і желе матиме гарну однорідну текстуру.
  4. Виймаємо з холодильника форму та заливаємо поверх сиркової маси полуничне желе.
  5. Залишаємо застигнути у холодильнику на ніч.

Готуйте і смакуйте!

Нереальна смакота! Без випічки! Полуничний чізкейк — насолода смаку та вигляду
Нереальна смакота! Без випічки! Полуничний чізкейк — насолода смаку та вигляду

Рецепт та фото – Надія Шмотолоха, джерело