Нереально смачні угорські ватрушки: булочки з повітряною начинкою

Інгредієнти:

  • молоко – 220 мл;
  • дріжджі свіжі – 20 г;
  • цукор – 80 г;
  • дрібка солі;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія – 30 г;
  • борошно – 480 г.

Для приготування начинки

  • сир – 600 г;
  • сметана – 80 г;
  • манна крупа – 30 г;
  • лимонний сік та цедра за смаком;
  • білки – 2 шт. + цукор – 100 г.

1 жовток + 1 ст.л. молока для змащення ватрушок

Процес приготування:

  1. Для начинки змішуємо всі продукти і залишаємо настоятися, щоб набухла манна крупа. Цедру додавайте з цілого лимона та пару ложок лимонного соку.
  2. У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі вливаємо олію, перемішуємо.
  3. Додаємо сіль, яйце, перемішуємо.
  4. Борошно просіваємо та всипаємо частинами в масу. Вимішуємо м’яке та еластичне тісто. Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1 годину.
  5. Формуємо ватрушки зручним для вас способом з начинкою.
  6. Викладаємо на лист, застелений пергаментом. Накриваємо рушником та залишаємо на 30 хвилин.
  7. Змащуємо збитим жовтком із молоком.
  8. Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин до рум’яності.

Дуже м’які ватрушки з легким ароматом лимонної цедри ще посипають цукровою пудрою. Смачного!