Інгредієнти:
- молоко – 220 мл;
- дріжджі свіжі – 20 г;
- цукор – 80 г;
- дрібка солі;
- яйце – 1 шт.;
- олія – 30 г;
- борошно – 480 г.
Для приготування начинки
- сир – 600 г;
- сметана – 80 г;
- манна крупа – 30 г;
- лимонний сік та цедра за смаком;
- білки – 2 шт. + цукор – 100 г.
1 жовток + 1 ст.л. молока для змащення ватрушок
Процес приготування:
- Для начинки змішуємо всі продукти і залишаємо настоятися, щоб набухла манна крупа. Цедру додавайте з цілого лимона та пару ложок лимонного соку.
- У теплому молоці розчиняємо цукор і дріжджі вливаємо олію, перемішуємо.
- Додаємо сіль, яйце, перемішуємо.
- Борошно просіваємо та всипаємо частинами в масу. Вимішуємо м’яке та еластичне тісто. Накриваємо та залишаємо в теплому місці на 1 годину.
- Формуємо ватрушки зручним для вас способом з начинкою.
- Викладаємо на лист, застелений пергаментом. Накриваємо рушником та залишаємо на 30 хвилин.
- Змащуємо збитим жовтком із молоком.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30-40 хвилин до рум’яності.
Дуже м’які ватрушки з легким ароматом лимонної цедри ще посипають цукровою пудрою. Смачного!