Незрівнянна смакота з сиру, без борошна! Готуйте одразу дві порції: і на свято, і в будні до чаю

Незрівнянна смакота з сиру, без борошна! Готуйте одразу дві порції: і в свято, і в будні до чаю
Незрівнянна смакота з сиру, без борошна! Готуйте одразу дві порції: і в свято, і в будні до чаю

Приготуємо неймовірний сирний десерт. Дуже смачно, красиво і швидко! Готується на раз – два. Сирні ласощі для всієї родини. Це не запіканка. Найсмачніший десерт без борошна. Готую для рідних і на свята, і в будні дні.

Інгредієнти:

  • сир, 500 г;
  • масло вершкове (розтоплене), 80 г;
  • яйця, 4 шт.;
  • цукор, 80 г або 100 г на (свій) смак;
  • ванільний цукор, 10-20 г;
  • цедра цитрусова, куркума;
  • сік лимона, 2 ст.л.;
  • крохмаль, 15 г;
  • мак, 30 г;
  • сухофрукти на (свій) смак, 150 г

Процес приготування:

  1. Сир змішуємо з розтопленим вершковим маслом, цукром, лимонним соком, цедрою, ваніліном. Перемішуємо масу міксером. Додаємо крохмаль.
  2. Вводимо по 1 яйцю, кожен раз добре вимішуючи.
  3. Відкладаємо трохи тіста і змішуємо з маком.
  4. Іншу частину змішуємо з цукатами, шматочками сухофруктів.
  5. Форму застеляємо пергаментом і виливаємо масу з маком, розрівнюємо і зверху виливаємо решту тіста
  6. Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин, але дивіться по своїй духовці. Перевіряйте готовність.
  7. Викладаємо пиріг, охолоджуємо і подаємо до столу.
  8. За бажанням, можна розтопити шоколад і полити пиріг зверху.