Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 350 г
- розпушувач – 10 г
- вершкове масло – 270 г
- цукрова пудра – 150 г
- яйце – 4 шт.
- яблуко – 5 шт.
- цукор – 50 г
- кориця – 10 г
- молоко – 750 мл
- ванільний цукор – 10 г
- кукурудзяний крохмаль – 70 г
- сіль – дрібка
Процес приготування:
- Змішайте борошно з 200 г м’якого вершкового масла. Додайте 70 г цукрової пудри, розпушувач, сіль і яйце, замісіть тісто. Розділіть тісто на дві половини. Одну відправте в холодильник на 25 хвилин, а другу – в морозильну камеру на той же час.
- Застеліть деко пергаментом і натріть шматок тіста з морозилки на великій тертці.
- Щоб приготувати начинку, змішайте очищені і нарізані яблука з цукром і корицею. Нагрівайте інгредієнти на сковороді, поки яблука не карамелізуються. Приготовану начинку викладіть на тісто.
- Каструлю з молоком поставте на вогонь. Змішайте яйця, що залишилися і цукрову пудру, ванільний цукор і кукурудзяний крохмаль до однорідності. Влийте цю суміш в каструлю з молоком. Нагрівайте інгредієнти до кипіння, постійно помішуючи. Коли крем загусне, зніміть його з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте і дайте охолонути.
- Викладіть пудинг на яблука, розподіліть його рівномірно. Зверху натріть другий шматочок тіста. Випікайте 20 хвилин при температурі 180 ° С.
- Смачного!