
Дуже смачний домашній торт. Ніхто не скаже, що коржі приготовані на сковороді. Заварний крем із вершковим маслом та згущеним молоком схожий на морозиво Пломбір!
Щоб приготувати торт на сковороді:
Коржі:
- Молоко згущене – 250 г
- Яйце – 1 шт.
- Розпушувач – 1 ч.л. з гіркою
- Олія – 1 ст.л.
- Борошно – 260 г + для роботи з тістом
- Сіль – дрібка
Крем:
- Молоко – 500 г
- Цукор – 100 г
- Ванільний цукор – 20 г
- Яйце – 2 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 50 г
- Вершкове масло – 200 г
- Згущене молоко – 120-130 г
Для прикраси:
- Горіхи – 100 г
- Чорний шоколад – 20 г
Процес приготування:
- Для приготування крему: нагріти молоко до гарячого стану.
- Збити яйця з цукром та крохмалем. Влити гаряче молоко, перемішати. Поставити каструлю на вогонь, варити крем до загустіння, постійно помішуючи. Коли з’являться перші бульбашки, варити ще 1 хвилину, щоб заварився крем. Дати крему охолонути до кімнатної температури.
- Поки крем остигає, приготуємо коржі. Змішати борошно з розпушувачем. Змішати згущене молоко з яйцем і дрібкою солі. Додати борошно, замісити м’яке тісто. При необхідності додати ще трохи борошна, тісто не повинно бути липким.
- Тісто розділити на 6 рівних частин. Розкотити круглий коржик. Обрізати її за допомогою форми діаметром 20 см. Випікати на сухій сковороді приблизно 1 хвилину, перевернути та випікати ще 1 хвилину.
- Так випекти всі 6 коржів.
- Повернемося до крему. Заздалегідь дістати вершкове масло і молоко, що згущує з холодильника, щоб вони були такою ж кімнатної температури, як і заварний крем.
- Збити вершкове масло міксером 1 хвилину. Повільно додати згущене молоко. Додати ванільний цукор. По 1 столовій ложці додати заварний крем у масло, добре збиваючи масу щоразу.
- Змастити коржі, верх та боки кремом.
- Накрити торт і поставити в холодильник на ніч, щоб він просочився та стабілізувався.
- Готовий торт прикрасити за бажанням. Я посипала горіхами та тертим шоколадом.