Ніхто не вірить, що я готую його на звичайній сковороді! Торт “Хвилинка” з заварним кремом

Ніхто не вірить, що я готую його на звичайній сковороді! Торт з заварним кремом, без духовки
Ніхто не вірить, що я готую його на звичайній сковороді! Торт з заварним кремом, без духовки

Інгредієнти для коржів:

  • сир – 200 г
  • борошно – 200 г
  • цукор – 2-3 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • розпушувач – 2 ч. л. (без гірки) або сода – 1 ч. л.
  • сіль – щіпка
  • ванілін – 1 г

Для крему:

  • молоко – 600 мл
  • цукор – 200 г
  • яйця – 2 шт.
  • борошно – 2 ст. л
  • крохмаль – 0,5 ст. л
  • ванілін – 1 г
  • вершкове масло – 180 г

Спосіб приготування:

  1. Готуємо заварний крем: у каструлі змішати цукор з борошном і крохмалем. Перемішати сухі інгредієнти.
  2. Додати два яйця і 100 мл теплого молока. Ретельно збити вінчиком.
  3. Додати пакетик ваніліну і гаряче молоко. Швидко перемішати.
  4. Поставити каструлю на середній вогонь і постійно перемішувати. Варити крем до загустіння. Потім зняти з вогню і накрити харчовою плівкою.
  5. Готуємо сирні коржі: сир перетерти через сито або подрібнити в блендері. Додати яйце і перемішати.
  6. Додати до сиру цукор, сіль, ванілін, половину просіяного борошна і розпушувач. Замісити тісто, додаючи поступово решту борошна.
  7. Розділити тісто на 8 частин, і розкачати коржі товщиною 2-3 мм.
  8. Обсмажити коржі з двох боків. З одного коржа зробити крихту.
  9. 180 г м’якого вершкового масла збити міксером і поступово додати заварний крем.
  10. Сформуйте тортик: кожен корж змастити кремом. Зверху весь тортик також змастити заварним кремом і обсипати крихтою.
  11. Поставити готовий тортик із заварним кремом в холодильник, мінімум на 5 годин.  Смачного!
Ніхто не вірить, що я готую його на звичайній сковороді! Торт з заварним кремом, без духовки
Ніхто не вірить, що я готую його на звичайній сковороді! Торт з заварним кремом, без духовки

Відео-рецепт приготування