Ніколи б не подумала, що це так смачно! Яблучний пиріг — смачніший від шарлотки

Ніколи б не подумала, що це так смачно! Яблучний пиріг — смачніший від шарлотки
Ніколи б не подумала, що це так смачно! Яблучний пиріг — смачніший від шарлотки

Інгредієнти:

Тісто:

  • вода тепла – 230 мл
  • дріжджі – 11 г
  • яйця – 2 шт. + 1 (для змащування)
  • цукор – 70 г
  • сіль – дрібка
  • олія – 2 ст.л.
  • борошно – 600 г

Начинка:

  • яблука – 3-4 шт.
  • цукор – 100 г

Заливка:

  • сметана – 2 ст.л. (з гіркою)
  • цукор – 1 ч.л.

Рецепт приготування:

  1. Воду змішуємо з цукром і сіллю, яйцями, олією та дріжджами, все перемішуємо вінчиком.
  2. Борошно просіваємо і порційно всипаємо в масу, добре вимішуємо, накриваємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 30 хвилин.
  3. Яблука очищаємо від шкірки, ріжемо на тонкі часточки

     

  4. Робочу поверхню змащуємо олією і розгортаємо в пласт тісто, завтовшки 3 – 5 мм.

     

  5. Розкладаємо яблучні часточки і посипаємо їх цукром.
  6. Звертаємо рулетом і розрізаємо на шматочки.

     

  7. Форму для випічки змащуємо олією і викладаємо тісто.

     

  8. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.

     

  9. Готовий пиріг накриваємо тарілкою, перевертаємо і дістаємо з форми.

     

  10. Для заливки змішуємо сметану з цукром і за допомогою кондитерського мішка прикрашаємо пиріг.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!