Ніколи не смажу кабачки. Готую їх запеченими в сметанно-часниковому соусі. Смакота!

Ніколи не смажу кабачки. Готую їх запеченими в сметанно-часниковому соусі. Смакота!
Ніколи не смажу кабачки. Готую їх запеченими в сметанно-часниковому соусі. Смакота!

Тушковані в сметані кабачки виходять дуже ніжними і соковитими. Якщо кабачки молоді , знімати шкірку і видаляти насіння не потрібно.

Інгредієнти:

  • кабачок – 800 г
  • сметана – 200 г
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 1 ст.л.
  • олія – 3 ст.л.
  • сіль, перець, паприка – за смаком
  • кріп – пучок
  • часник – 2 зуб.
  • вода – 100 мл
  • базилік, орегано – 2 ч.л.

Рецепт приготування:

  1. Змішайте соняшникову олію з сухими травами, паприкою, сіллю і перцем.
  2. Кабачки наріжте товстими півкільцями, складіть в пакет, туди ж вилийте ароматну олію, струсіть. Викладіть кабачки на деко, запікайте 15 хвилин при 200 градусах.
    Ніколи не смажу кабачки. Готую їх запеченими в сметанно-часниковому соусі. Смакота!
    Ніколи не смажу кабачки. Готую їх запеченими в сметанно-часниковому соусі. Смакота!

     

  3. Сметану змішайте з подрібненим кропом та часником. Додайте яйце, борошно, влийте воду.
    Ніколи не смажу кабачки. Готую їх запеченими в сметанно-часниковому соусі. Смакота!
    Ніколи не смажу кабачки. Готую їх запеченими в сметанно-часниковому соусі. Смакота!

     

  4. Запечені кабачки викладіть в глибоку сковороду, туди ж влийте сметанний соус, посоліть за смаком. Доведіть до кипіння, не забувайте періодично помішувати в процесі. Зніміть з вогню і подавайте.

    Ніколи не смажу кабачки. Готую їх запеченими в сметанно-часниковому соусі. Смакота!
    Ніколи не смажу кабачки. Готую їх запеченими в сметанно-часниковому соусі. Смакота!