Ніжна вершкова паска! Справжня окраса святкового столу

Ніжна вершкова паска! Справжня окраса святкового столу
Ніжна вершкова паска! Справжня окраса святкового столу

Цей рецепт простий, але завжди вдало виходить.

Інгредієнти:

  • масло вершкове, 200 г;
  • яйця, 5 шт.;
  • цукор, 250 г;
  • борошно, 550 г;
  • горіхи і сухофрукти на (свій) смак.

Для приготування опари:

  • дріжджі свіжі, 30 г або сухі, 11 г;
  •  борошно, 170 г;
  • вершки жирні, 240 мл;
  • цукор, 2 ч.л.

Для приготування глазурі з білків:

  • білок, 1 шт.;
  • пудра цукрова, 100 г;
  • лимонний сік – кілька крапель.

Процес приготування:

  1. Для опари підігріваємо вершки до теплої температури і змішуємо з цукром і дріжджами. Суміш добре перемішуємо.
  2. Борошно просіваємо і змішуємо з рідкою основою. Вимішуємо, накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин.
  3. Змішуємо 4 яйця з 1 жовтком, сіллю і цукром, збиваємо.
  4. У збиту масу порційно вводимо опару і ретельно все вимішуємо.
  5. Борошно просіваємо і частинами вводимо в тісто. Борошно багато не всипати відразу, головне – добре вимішувати до однорідності.
  6. Розтоплюємо вершкове масло, охолоджуємо і вливаємо в тісто, вимішуємо.
  7. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці на 2 години.
  8. Обминаємо тісто, змішуємо з шматочками горіхів і сухофруктів на свій смак (можна не додавати).
  9. Форми змащуємо маслом і викладаємо колобки тіста так, щоб воно заповнило форму до половини. Накриваємо форми рушниками і залишаємо на 30 – 40 хвилин в теплому місці.
  10. Духовку розігріваємо до 180º і випікаємо паски близько години (великі форми) і 30 – 40 хвилин маленькі.
  11. Для глазурі збиваємо білок з пудрою і декількома краплями лимонного соку.
  12. Покривати глазур’ю можна як гарячі, так і охолоджені паски.
Ніжна вершкова паска! Справжня окраса святкового столу
Ніжна вершкова паска! Справжня окраса святкового столу
error: Увага: Контент захищено від копіювання !!