
М’яке і ніжне, медове м’ясо готується дуже легко, без зайвих зусиль. Записуйте перевірений рецепт, який не підводив ще ні разу.
Продукти:
- 900 г свинячої вирізки;
- 3 зубчики часнику;
- 3 ст. л. меду;
- 2 ст. л. гірчиці діжонської;
- 3 ст. л. олії;
- 1 лимон;
- 50 г цукру;
- 45 г солі;
- 1 л. води;
- 2 ч. л. чебрецю.
Як готувати:
- Найкраще брати свинячу вирізку – вона сама по собі є м’якою і ніжною частиною туші.
- Обирайте охолоджене, але не заморожене м`ясо. Тоді готова страва буде смачніша.
- У воді розчиняємо сіль і цукор.
- М’ясо добре промиваємо і опускаємо в розсіл, накриваємо кришкою і відправляємо на 1 годину в холодильник.
- Виймаємо м’ясо і гарненько просушуємо шматок паперовими рушниками, перекладаємо в форму для запікання.
- Для соусу пропускаємо через прес часник і вливаємо в нього сік цілого лимона.
- Додаємо сюди ж олію, мед, чебрець і гірчицю.
- Добре перемішуємо соус і змащуємо м’ясо, залишками поливаємо шматок.
- Духовку попередньо розігріваємо до 200 градусів і ставимо форму на 30 хвилин.
- Тепер найголовніше: кожні 5 хвилин відкриваємо дверцята і поливаємо м’ясо соусом і соком, який почне виділятися з м’яса. Це допоможе зробити його ніжним і зберегти соковитість.
- Чекаємо, доки м`ясо вистигне.
- Нарізаємо і подаємо до столу.
Така закуска піде на «Ура», а гості будуть просити рецепт. Адже свинина виходить соковита і дуже ароматна. Переконайтеся самі!