Ніжне медове м’ясо! Як приготувати м’яку свинину за півгодини

Ніжне медове м'ясо! Як приготувати м'яку свинину за півгодини
Ніжне медове м'ясо! Як приготувати м'яку свинину за півгодини

М’яке і ніжне, медове м’ясо готується дуже легко, без зайвих зусиль. Записуйте перевірений рецепт, який не підводив ще ні разу.

Продукти:

  • 900 г свинячої вирізки;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 ст. л. меду;
  • 2 ст. л. гірчиці діжонської;
  • 3 ст. л. олії;
  • 1 лимон;
  • 50 г цукру;
  • 45 г солі;
  • 1 л. води;
  • 2 ч. л. чебрецю.

Як готувати:

  1. Найкраще брати свинячу вирізку – вона сама по собі є м’якою і ніжною частиною туші.
  2. Обирайте охолоджене, але не заморожене м`ясо. Тоді готова страва буде смачніша.
  3. У воді розчиняємо сіль і цукор.
  4. М’ясо добре промиваємо і опускаємо в розсіл, накриваємо кришкою і відправляємо на 1 годину в холодильник.
  5. Виймаємо м’ясо і гарненько просушуємо шматок паперовими рушниками, перекладаємо в форму для запікання.
  6. Для соусу пропускаємо через прес часник і вливаємо в нього сік цілого лимона.
  7. Додаємо сюди ж олію, мед, чебрець і гірчицю.
  8. Добре перемішуємо соус і змащуємо м’ясо, залишками поливаємо шматок.
  9. Духовку попередньо розігріваємо до 200 градусів і ставимо форму на 30 хвилин.
  10. Тепер найголовніше: кожні 5 хвилин відкриваємо дверцята і поливаємо м’ясо соусом і соком, який почне виділятися з м’яса. Це допоможе зробити його ніжним і зберегти соковитість.
  11. Чекаємо, доки м`ясо вистигне.
  12. Нарізаємо і подаємо до столу.

Така закуска піде на «Ура», а гості будуть просити рецепт. Адже свинина виходить соковита і дуже ароматна. Переконайтеся самі!

За матеріалами.