
Думаєте, як нагодувати сім’ю корисним вечерею всього за 30 хвилин? Пропонуємо апетитний і дуже простий рецепт – минтай у сметанному соусі.
Крім того, у минтая є багато переваг. По-перше, риба дієтична, рекомендована для харчування дітей і алергіків, по-друге, це доступне джерело ненасичених кислот. По-третє, як і всі тріскові, минтай багатий білком – всього в 100 г філе міститься понад чверть добової норми. Минтай заслуговує того, щоб ми їли його якомога частіше!
Продукти:
- 1 кг риби (минтай);
- 3 зубці часнику;
- 1 ч. л. приправи для риби;
- 3 ст. л. олії;
- сіль, мелений перець – за смаком;
- 400 г сметани;
- кріп;
- 1 морква;
- 4 ст. л . борошна.
Як готувати:
- Рибу ретельно вимийте, поскоблите, зріжте плавники.
- Розріжте на порційні шматки, посипте приправою для риби і залиште.
- Сметану змішайте з подрібненим часником, нарізаним кропом, сіллю і перцем.
- Моркву очистіть, натріть на тертці з великими отворами, обсмажте з додаванням 1 ст. л. соняшникової олії.
- Рибу обваляйте в борошні, обсмажте з обох боків на олії до напівготовності.
- Викладіть на рибу моркву, зверху полийте сметанним соусом.
- Накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь, тушкуйте рибу 15 хв.
Неодмінно приготуйте таку рибку. Вона виходить дуже ніжна на смак та дуже смачна!