Ніжний минтай під сметанно-часниковим соусом: риба просто тане! Неймовірно смачно!

Ніжний минтай під сметанно-часниковим соусом: риба просто тане! Неймовірно смачно!
Ніжний минтай під сметанно-часниковим соусом: риба просто тане! Неймовірно смачно!

Думаєте, як нагодувати сім’ю корисним вечерею всього за 30 хвилин? Пропонуємо апетитний і дуже простий рецепт – минтай у сметанному соусі.

Крім того, у минтая є багато переваг. По-перше, риба дієтична, рекомендована для харчування дітей і алергіків, по-друге, це доступне джерело ненасичених кислот. По-третє, як і всі тріскові, минтай багатий білком – всього в 100 г філе міститься понад чверть добової норми. Минтай заслуговує того, щоб ми їли його якомога частіше!

Продукти:

  • 1 кг риби (минтай);
  • 3 зубці часнику;
  • 1 ч. л. приправи для риби;
  • 3 ст. л. олії;
  • сіль, мелений перець – за смаком;
  • 400 г сметани;
  • кріп;
  • 1 морква;
  • 4 ст. л . борошна.

Як готувати:

  1. Рибу ретельно вимийте, поскоблите, зріжте плавники.
  2. Розріжте на порційні шматки, посипте приправою для риби і залиште.
  3. Сметану змішайте з подрібненим часником, нарізаним кропом, сіллю і перцем.
  4. Моркву очистіть, натріть на тертці з великими отворами, обсмажте з додаванням 1 ст. л. соняшникової олії.
  5. Рибу обваляйте в борошні, обсмажте з обох боків на олії до напівготовності.
  6. Викладіть на рибу моркву, зверху полийте сметанним соусом.
  7. Накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь, тушкуйте рибу 15 хв.

Неодмінно приготуйте таку рибку. Вона виходить дуже ніжна на смак та дуже смачна!

Джерело