Ніжний, розсипчастий пиріг з яблуками — начинки багато, але вона не тече

Ніжний, розсипчастий пиріг з яблуками – начинки багато, але вона не тече
Ніжний, розсипчастий пиріг з яблуками – начинки багато, але вона не тече

Тісто в пирозі пісочне, але в ньому немає вершкового масла. Тісто виходить смачне, розсипчасте, і в той же час ніжне.

Необхідні продукти:

Тісто:

  • Сметана – 4 ст. ложки (100 г)
  • Соняшникова олія – 5 ст. ложок (50 г)
  • Смалець – 1 ст. ложка (30 г)
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1 скл. (200 г)
  • Сіль – дрібка
  • Просіяне борошно – 2,5 склянки (400 г)
  • Розпушувач – 1 пакетик (7 г)
  • Ванілін – 1 пакетик (2 г)

Начинка:

  • Яблука – 5-6 шт.
  • Цукор – 2-3 ст. ложки
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ч. ложка з верхом
  • Ягідний сироп – за бажанням
  • Кориця, кардамон, мелений чорний перець – за бажанням

Форма розміром 20 на 26 см

Покроковий процес приготування пирога з яблуками

  1. Викладаємо в миску сметану. Додаємо до неї соняшникову олію, розтоплений до рідкого стану смалець, вбиваємо яйце, додаємо дрібку солі, висипаємо цукор і перемішуємо. Якщо немає смальцю, можна додати трохи більше сметани і олії.
  2. У цю масу висипаємо просіяне борошно, розпушувач, ванілін і замішуємо м’яке тісто прямо в мисці.
  3. Тісто виходить дуже м’яке, але воно не липне до рук.
  4. Для начинки я взяла літні яблука Мельба, адже вони дуже ароматні. Шкірку з яблук я не знімала, просто порізала їх тонкими пластинками.Тепер беремо тісто і ділимо його на дві нерівні частини. Більшу частину тіста розкатуємо на папері для випічки за розміром дека з урахуванням бортиків. У мене деко розміром 20 на 26 см.
  5. Укладаємо розкачане тісто на папері для випічки в деко і формуємо бортики висотою 1,5 – 2 см. Викладаємо на тісто скибочки яблук. У нас в сім’ї люблять щоб начинки було багато, тому яблук я не шкодую.
  6. Для більш цікавого смаку начинки я вирішила полити яблука малиновим сиропом, але це не обов’язково.
  7. А ось тепер – щоб начинка не витікала і не розквашувалося тісто, я в цукор, яким буду посипати яблука, додаю трохи крохмалю. Сюди ж, за бажанням, замість сиропу, можна додати трохи кориці, кардамону і чорного меленого перцю. Посипаємо яблука зверху цукром з крохмалем.
  8. Щоб верх пирога вийшов красивим, я беру решту тіста і відриваю від нього маленькі шматочки, якими накриваю начинку.
  9. Відправляємо наш пиріг в духовку, розігріту до 180 градусів цельсія на 30 – 35 хвилин. Я включаю обидва тена і конвекцію. Якщо конвекції немає – не страшно, просто пиріг буде трохи довше випікатися.
  10. Даємо повністю охолонути пирогу і можна кликати всіх на чай. Смачного!

Джерело

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!