Ніжний яблучний пиріг “Хмарка”. Готую всю осінь!

Спробуйте приготувати ось такий сирний пиріг з яблуками. Смачний, начинка являє собою ніжне суфле.

Цей простий рецепт випічки в домашніх умовах порадує Вас своєю легкістю і дивовижним результатом!

Для приготування нам знадобиться:

Для тіста (форма 23 см):

  • сметана 20% – 120 г;
  • борошно – 240 г;
  • розпушувач тіста – 1,5 ч.л.;
  • вершкове масло – 120 г;
  • цукор – 40 г

Для начинки:

  • сир – 500 г;
  • сметана 20% – 150 г;
  • цукор – 120 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • вершкове масло – 60 г;
  • крохмаль картопляний – 20 г;
  • ванільний цукор – 8 г;
  • яблука – 500 г

Приготування:

1. Випікати пиріг буду в роз’ємному кільці діаметром 23 см. Дно застелити фольгою в два шари. Борти за бажанням можна змастити олією без запаху.

2. В окрему миску просіваємо борошно, сюди ж додаємо розпушувач. Добре розмішуємо, щоб сухі інгредієнти рівномірно розподілилися за обсягом.

3. Вершкове масло нарізане кубиками поміщаємо в чашу блендера. додаємо сіль, цукор і сметану. Збиваємо блендером кілька секунд. Повинна вийти гладка консистенція.

4. Потім сюди ж додаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо тісто.

5. Нам потрібно щоб воно зібралося в кулю. Прибираємо його в пакет і відправляємо в холодильник приблизно на 20 хвилин.

6. Тепер займемося приготуванням начинки. Жовтки акуратно відокремлюємо від білків. В однорідний сир додаємо жовтки, цукор, ванільний цукор і сметану.

7. Перемішуємо все це блендером. В отриману масу всипаємо крохмаль. Знову збиваємо все блендером і у нас повинна вийти однорідна маса.

8. Окремо білки збиваємо до міцних, стійких піків. Дуже акуратно добавляємо в сирну масу збиті білки. В результаті виходить легка, повітряна і дуже ароматна сирна маса.

9. Дістаємо наше тісто і розподіляємо його руками за формою, формуємо бортики висотою близько 5-6 см. Постарайтеся, щоб тісто було однакової товщини. Яблука нарізаємо тонкими скибочками і розкладаємо їх по тісту.

10. Перекладаємо зверху на яблука сирну суміш, рівномірно розподіляючи її ложкою.

11. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів. Я випікала його рівно одну годину.

12. Готову випічку охолоджуємо, дістаємо з форми. Ріжемо на порції і приступаємо до чаювання.

13. Пиріг виходить неймовірно смачним, в ньому дуже багато начинки, а головне він добре пропікається. Повітряна начинка просто тане в роті!

Джерело