Новинка! Куряче філе, запечене в тісті. Для святкового столу та на кожен день

Новинка! Куряче філе, запечене в тісті. Для святкового столу та на кожен день
Новинка! Куряче філе, запечене в тісті. Для святкового столу та на кожен день

Соковите куряче філе в хрусткому листковому тісті. Це просто, красиво та дуже смачно. Курка виходить смачна, а завдяки тому, що у філе вкладаю вершкове масло – соковита. Смачно в гарячому, теплому та холодному вигляді.

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе
  • 1 червона цибулина
  • 80 г чорних оливок
  • 80 г зелених оливок
  • 1/2 гострого перцю (за бажанням)
  • 3 гілочки кропу
  • олія для смаження
  • 400-450 г листкового бездріжджового тіста
  • 1 яйце
  • 20 г вершкового масла
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Куряче філе промити, обсушити паперовим рушником і розрізати навпіл. Посолити та поперчити. Цибулину нарізати півкільцями. Чорні та зелені оливки відкинути на сито, дати стекти розсолу та нарізати кільцями. Половину гострого перцю без насіння нарізати півкільцями. Подрібнити кріп.
  2. Цибулю обсмажити на олії 3 хвилини. Додати чорні та зелені оливки, перець та готувати ще 2 хвилини. Зняти з вогню, додати кріп, перемішати, дати охолонути.
  3. Листкове тісто, розморожене в холодильнику, розділити на 4 частини та кожну розкачати у квадрат 20*20 см. Викласти шматочки філе по діагоналі. Зробити надріз усередині і викласти туди шматочки вершкового масла. На кожне філе викласти 1/4 начинки.
  4. Змастити протилежні краї тіста збитим яйцем та з’єднати. Змастити тісто яйцем і відправити в духовку, розігріту до 200º С на 30 хвилин. Дістати з духовки, дати постояти 5-10 хвилин, щоб рідина та олія трохи всоталися та подавати до столу.

Смачного!