
Соковите куряче філе в хрусткому листковому тісті. Це просто, красиво та дуже смачно. Курка виходить смачна, а завдяки тому, що у філе вкладаю вершкове масло – соковита. Смачно в гарячому, теплому та холодному вигляді.
Інгредієнти:
- 2 курячих філе
- 1 червона цибулина
- 80 г чорних оливок
- 80 г зелених оливок
- 1/2 гострого перцю (за бажанням)
- 3 гілочки кропу
- олія для смаження
- 400-450 г листкового бездріжджового тіста
- 1 яйце
- 20 г вершкового масла
- сіль, перець
Приготування:
- Куряче філе промити, обсушити паперовим рушником і розрізати навпіл. Посолити та поперчити. Цибулину нарізати півкільцями. Чорні та зелені оливки відкинути на сито, дати стекти розсолу та нарізати кільцями. Половину гострого перцю без насіння нарізати півкільцями. Подрібнити кріп.
- Цибулю обсмажити на олії 3 хвилини. Додати чорні та зелені оливки, перець та готувати ще 2 хвилини. Зняти з вогню, додати кріп, перемішати, дати охолонути.
- Листкове тісто, розморожене в холодильнику, розділити на 4 частини та кожну розкачати у квадрат 20*20 см. Викласти шматочки філе по діагоналі. Зробити надріз усередині і викласти туди шматочки вершкового масла. На кожне філе викласти 1/4 начинки.
- Змастити протилежні краї тіста збитим яйцем та з’єднати. Змастити тісто яйцем і відправити в духовку, розігріту до 200º С на 30 хвилин. Дістати з духовки, дати постояти 5-10 хвилин, щоб рідина та олія трохи всоталися та подавати до столу.
Смачного!