
Меню на Новий рік 2022 року
Шикарний стіл на зимове свято. Готуватимемо 10 різних страв. Три салати: салат «Царський», салат з курячим філе та маринованими грибами та салат з оселедцем. Три різні закуски – рулет з червоною рибою, трубочки з грибною начинкою та дуже швидку закуску – фініки з сиром. Також приготуємо смачну мариновану скумбрію з грибами в гарячому маринаді. На гаряче зробимо ніжне куряче філе у копченому беконі. І звичайно ж приготуємо гарний та незвичайний торт «Зимовий» із шишками.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1. Торт «Зимовий»
Бісквіти (деко 43х35 см):
- яйця – 6 шт.
- цукор – 140 г
- кава розчинна – 2 ч. л.
- борошно – 140 г
- крохмаль (картопляний, кукурудзяний) – 80 г
- розпушувач – 1 ч. л.
Крем:
- згущене молоко варене – 1 банка (380 г)
- масло вершкове – 200 г
- шоколад чорний – 170 г
- вершки 10% – 100 мл
Сироп:
- цукор – 1/2 склянки
- вода – 1/2 склянки
Бісквітний мох:
- яйця – 1 шт.
- мед – 30 г
- борошно – 25 г
- цукор – 12 г
- розпушувач – 5 г
- барвник харчовий
Прикраса: десерт «Ялинові шишки»
- журавлина – 10 шт.
- гілочки розмарину (ялинові гілочки)
- цукрова пудра – для посипання торта
2. Скумбрія з грибами в гарячому маринаді
- скумбрія – 2 шт.
- печериці – 200 г
- цибуля – 3-4 шт.
- лимон – 1/2 шт.
Маринад:
- вода – 750 мл
- оцет 9% – 100 мл
- олія – 60 мл
- сіль – 3 ч. л.
- цукор – 3 ч. л.
- лавровий лист – 2 шт.
- перець горошок чорний – 10 шт.
- перець горошок духмяний – 5 шт.
3. Рулет закуска з червоною рибою
- риба червона солона – 250 г
- сир – 250 г
- петрушка свіжа – 3-4 гілочки
4. Закусочні трубочки з грибною начинкою
Тісто:
- борошно – 350 г
- вода – 100 мл
- молоко – 100 мл
- дріжджі сухі – 1,5 ч. л. (пресовані – 15 г)
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – 0.5 ч. л.
- вершкове масло – 50 г
- яйце – 1 шт.
Начинка:
- печериці свіжі – 200 г
- яйця варені – 4 шт.
- солоний огірок – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- майонез – 1 ст. л.
5. Салат Царський
- морський коктейль (розморожений) – 300 г
- яйця варені – 4 шт.
- сир – 150 г
- майонез – 150 г
- ікра червона – 120 г
6. Салат з куркою та грибами
- гриби мариновані (опеньки, печериці) – 350 г
- куряче філе – 300 г
- яйця варені – 3 шт.
- цибуля – 2 шт.
- морква – 2 шт.
- огірок солоний – 2 шт.
- майонез – 2 ст. л.
- сіль – на смак
- перець чорний мелений – на смак
7. Салат з оселедцем
- картопля відварена – 300 г
- буряки відварені – 300 г
- філе оселедця – 250 г
- яблуко – 1 шт.
- огірок квашений – 1 шт.
- цибуля – 1/2 шт.
- лимонний сік – 2 ст. л.
- майонез – 2 ст. л.
- олія – 1 ст. л.
- цукор – 1/2 ч. л.
- сіль – на смак перець чорний мелений – на смак
8. Закуска на шпажках
- тісто листкове бездріжджове – 1 лист (225 г)
- помідори Черрі – 32 шт.
- сир нарізка – 200 г
- ковбаса нарізка – 120-150 г
- листя салату – 2-3 листи
- шпажки
9. Закуска фініки з сиром
- фініки – 200 г
- сир Dorblu з блакитною пліснявою – 120 г
- грецький горіх – 10 шт.
10. Куряче м’ясо в ароматному беконі
- куряче філе – 600 г
- бекон копчений – 360 г
- кунжут – 1 ст. л.
Соус:
- соєвий соус – 2 ст. л.
- сіль – 1/2 ч. л.
- гірчиця – 1 ч. л.
- мед – 1 ч. л.
- перець чорний мелений – за смаком
- оцет яблучний (лимонний сік) – 1 ст. л.
Процес приготування (відео):