Новинка! Меню на Новий рік 2022! Готую 10 страв: салати, закуски, торт

Новинка! Меню на Новый год 2022! Шикарный стол на Праздник! Готовлю 10 блюд: Салаты, Закуски, Торт

Меню на Новий рік 2022 року

Шикарний стіл на зимове свято. Готуватимемо 10 різних страв. Три салати: салат «Царський», салат з курячим філе та маринованими грибами та салат з оселедцем. Три різні закуски – рулет з червоною рибою, трубочки з грибною начинкою та дуже швидку закуску – фініки з сиром. Також приготуємо смачну мариновану скумбрію з грибами в гарячому маринаді. На гаряче зробимо ніжне куряче філе у копченому беконі. І звичайно ж приготуємо гарний та незвичайний торт «Зимовий» із шишками.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1. Торт «Зимовий»

Бісквіти (деко 43х35 см):

  • яйця – 6 шт.
  • цукор – 140 г
  • кава розчинна – 2 ч. л.
  • борошно – 140 г
  • крохмаль (картопляний, кукурудзяний) – 80 г
  • розпушувач – 1 ч. л.

Крем:

  • згущене молоко варене – 1 банка (380 г)
  • масло вершкове – 200 г
  • шоколад чорний – 170 г
  • вершки 10% – 100 мл

Сироп:

  • цукор – 1/2 склянки
  • вода – 1/2 склянки

Бісквітний мох:

  • яйця – 1 шт.
  • мед – 30 г
  • борошно – 25 г
  • цукор – 12 г
  • розпушувач – 5 г
  • барвник харчовий

Прикраса: десерт «Ялинові шишки»

  • журавлина – 10 шт.
  • гілочки розмарину (ялинові гілочки)
  • цукрова пудра – для посипання торта

2. Скумбрія з грибами в гарячому маринаді

  • скумбрія – 2 шт.
  • печериці – 200 г
  • цибуля – 3-4 шт.
  • лимон – 1/2 шт.

Маринад:

  • вода – 750 мл
  • оцет 9% – 100 мл
  • олія – 60 мл
  • сіль – 3 ч. л.
  • цукор – 3 ч. л.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • перець горошок чорний – 10 шт.
  • перець горошок духмяний – 5 шт.

3. Рулет закуска з червоною рибою

  • риба червона солона – 250 г
  • сир – 250 г
  • петрушка свіжа – 3-4 гілочки

4. Закусочні трубочки з грибною начинкою

Тісто:

  • борошно – 350 г
  • вода – 100 мл
  • молоко – 100 мл
  • дріжджі сухі – 1,5 ч. л. (пресовані – 15 г)
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 0.5 ч. л.
  • вершкове масло – 50 г
  • яйце – 1 шт.

Начинка:

  • печериці свіжі – 200 г
  • яйця варені – 4 шт.
  • солоний огірок – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • майонез – 1 ст. л.

5. Салат Царський

  • морський коктейль (розморожений) – 300 г
  • яйця варені – 4 шт.
  • сир – 150 г
  • майонез – 150 г
  • ікра червона – 120 г

6. Салат з куркою та грибами

  • гриби мариновані (опеньки, печериці) – 350 г
  • куряче філе – 300 г
  • яйця варені – 3 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • морква – 2 шт.
  • огірок солоний – 2 шт.
  • майонез – 2 ст. л.
  • сіль – на смак
  • перець чорний мелений – на смак

7. Салат з оселедцем

  • картопля відварена – 300 г
  • буряки відварені – 300 г
  • філе оселедця – 250 г
  • яблуко – 1 шт.
  • огірок квашений – 1 шт.
  • цибуля – 1/2 шт.
  • лимонний сік – 2 ст. л.
  • майонез – 2 ст. л.
  • олія – 1 ст. л.
  • цукор – 1/2 ч. л.
  • сіль – на смак перець чорний мелений – на смак

8. Закуска на шпажках

  • тісто листкове бездріжджове – 1 лист (225 г)
  • помідори Черрі – 32 шт.
  • сир нарізка – 200 г
  • ковбаса нарізка – 120-150 г
  • листя салату – 2-3 листи
  • шпажки

9. Закуска фініки з сиром

  • фініки – 200 г
  • сир Dorblu з блакитною пліснявою – 120 г
  • грецький горіх – 10 шт.

10. Куряче м’ясо в ароматному беконі

  • куряче філе – 600 г
  • бекон копчений – 360 г
  • кунжут – 1 ст. л.

Соус:

  • соєвий соус – 2 ст. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • гірчиця – 1 ч. л.
  • мед – 1 ч. л.
  • перець чорний мелений – за смаком
  • оцет яблучний (лимонний сік) – 1 ст. л. 

Процес приготування (відео):