
Думаю, що практично кожен хоч раз в житті купував намазку для бутербродів. Я раніше часто захоплювала упаковку, забігаючи в магазин. Ціна прийнятна, і перекусити є чим. А на свята взагалі ідеально. Але одного разу, на одному з сімейних застіль, свекруха запитала, навіщо я витрачаю на дорогі пасти. Після чого пообіцяла розповісти, як вона готує намазки на хліб.
І правда, доступність покупних закусок дуже відносна. Їх продають в маленьких упаковках по 70-150 г. Якщо ж порахувати вартість продукту за кілограм, сума виходить значною. Не кажучи вже про сумнівний склад пасти. Так що на наступний ранок я прийшла до свекрухи з блокнотом. Тепер у мене є 3 чудових рецепта домашніх намазок.
Як приготувати домашні намазки на хліб
Як виявилося, все дуже просто. У мене пішло всього 10 хвилин на приготування. Продукти звичайнісінькі, а головне, ви знаєте, з чого складається ваша закуска. Для початку потрібно підготувати базу.
Інгредієнти:
- 100 мл молока;
- 200 мл рослинної олії;
- 80-100 г плавленого сиру;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ч. л. цукру;
- 2 ч. л. лимонного соку або 1 ч. л. яблучного оцту;
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю;
- зелень за смаком.
Як готувати:
- З’єднайте молоко і масло в чаші блендера. Найкраще використовувати занурювальний блендер. Опустіть ніж на саме дно і поступово піднімайте його в міру загустіння суміші. Для утворення більш кремоподібної маси можете влити ще трохи олії.
- В отриманий крем додайте тертий плавлений сир. Можете використовувати і інший м’який сир. Всипте сіль, цукор і перець, влийте лимонний сік і додайте подрібнену зелень. Добре підійде кріп, кінза або розмарин. Перемішайте пасту. Основа готова!
- Розділіть пасту на три частини. Тепер приготуємо намазки з різними смаками. Для ковбасної закуски я взяла 1 мисливську ковбаску, 1-2 в’ялених помідора і дрібку сушеного часнику.
- У другу намазку я додала 10 варених креветок і 1 крабову паличку.
- В якості третьої добавки я використовувала слабосолену рибу.
- Дрібно наріжте всі інгредієнти, змішайте зі своєю частиною пасти або збийте блендером до отримання однорідної маси. Розкладіть по банках і зберігайте в холодильнику до 3-х днів. Намазка з натуральних продуктів швидко псується.
Ці варіанти закусок найбільш вдалі. Але ви можете поекспериментувати зі смаками. Тепер у нас в холодильнику завжди стоїть 1-2 баночки домашньої пасти для хліба. Моя улюблена з рибкою! А ваша?