Один із кращих та улюблених рецептів! «Чорне і Біле» – пляцок, який смакує всім. Покроковий рецепт

Рецепт нового, надзвичайно ніжного та смачного, пляцка «Чорне і біле». В ньому поєднані смак шоколадного бісквіта, чорносливу та горіхів. Крем – заварний із білим шоколадом. Один із кращих та улюблених рецептів.

ІНГРЕДІЄНТИ:
Шоколадний корж:
6 жовтків
6 г ванільного цукру
150 г цукру
35 г меду
150 г сметани
90 г маргарину
6 г соди
1/2 ст.л оцту
35 г какао
150 г борошна

Корж з горіхами та чорносливом:
6 білків
100 г цукру
1 ст.л кукурудзяного крохмалю
100 г борошна
160 г волоських горіхів
200 г чорносливу

Крем:
500 мл молока
100 г цукру
40 г кукурудзяного крохмалю
100 г білого шоколаду
200 г вершкового масла

ПРИГОТУВАННЯ:
Шоколадний корж:
1. Жовтки збити з ванільним і звичайним цукром. Додати мед, сметану, розтоплений маргарин; збити. Далі сухі інгредієнти: сода (погашена оцтом), борошно, какао; збити.
2. Випікати 20-25 хв при 175 °С у формі 25х35 см.

Корж з горіхами та чорносливом:
1. Білки збити з цукром до густої маси. Додати крохмаль, борошно, порізаний чорнослив, подрібнені горіхи та вимішати.
2. Випікати 20-25 хв при 175 °С у формі 25х35 см.

Крем:
1. Цукор розчинити у 250 мл молока та довести до кипіння.
2. Крохмаль розчинити у 250 мл холодного молока та влити у киплячу суміш.
3. Додати білий шоколад, довести до кипіння, проварити 3-4 хв.
4. Масло збити до пухкої маси, додати охолоджений заварний крем, збити міксером.

Складання пляцка:
1. Коржі розрізати на 2 частини. Розмір кінцевого пляцка буде 17,5х25 см!
2. Складати пляцок у послідовності: шоколадний корж – 1/3 крему – корж з горіхами та чорносливом – 1/3 крему – корж з горіхами та чорносливом – 1/3 крему – шоколадний корж.
3. Боки вирівняти кремом, оздобити шоколадом.
4. У холодильник на 12 год.

Джерело