Інгредієнти: на 3 л банку
- сіль – 2 ст.л. з гіркою
- порошок гірчиці – 2 ст.л. без гірки
- часник – 1 головка
- перець горошком – 15 шт.
- зелень
Процес приготування:
- Огірки промити, можна залити на кілька годин холодною водою.
- У банку укладаємо листя хрону і парасольки кропу, зубчики часнику і перець горошком.
- Щільно укладаємо огірки в банку.
- Зверху засипаємо сіллю і наливаємо чисту холодну воду, додаємо гірчицю і зубчики часнику.
- Накриваємо капроновою кришкою і збовтуємо. На добу залишаємо в кімнаті, перемішуємо періодично.
- Потім ставимо в прохолодне місце.
Через тиждень огірочки можна пробувати, а найкраще – через місяць. Ароматні та смачні огірки будуть до новорічних свят, стоять вони довго і не псуються.