Огірки на зиму БЕЗ оцту, БЕЗ окропу і СТЕРИЛІЗАЦІЇ: як бочкові. Як приготувати смачні квашені огірки

Огірки на зиму БЕЗ оцту, БЕЗ окропу і СТЕРИЛІЗАЦІЇ: як бочкові. Як приготувати смачні квашені огірки

Інгредієнти: на 3 л банку

  • сіль – 2 ст.л. з гіркою
  • порошок гірчиці – 2 ст.л. без гірки
  • часник – 1 головка
  • перець горошком – 15 шт. 
  • зелень

Процес приготування:

  1. Огірки промити, можна залити на кілька годин холодною водою.
  2. У банку укладаємо листя хрону і парасольки кропу, зубчики часнику і перець горошком.
  3. Щільно укладаємо огірки в банку.
  4. Зверху засипаємо сіллю і наливаємо чисту холодну воду, додаємо гірчицю і зубчики часнику.
  5. Накриваємо капроновою кришкою і збовтуємо. На добу залишаємо в кімнаті, перемішуємо періодично.
  6. Потім ставимо в прохолодне місце.

Через тиждень огірочки можна пробувати, а найкраще – через місяць. Ароматні та смачні огірки будуть до новорічних свят, стоять вони довго і не псуються.

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!