Огірки «По-королівськи» — усі складники просочуються маринадом. Огірочки виходять дуже хрумкі, з незвичним смаком. З баночки з’їдається все: і огірки, і овочі
Інгредієнти:
- 4 кг огірочків (до 4-5 см по довжині, промитих і очищених від хвостиків)
- 4 шт. болгарського перцю, нарізати соломкою
- 5 цибулин порізати кільцями або півкільцями
- 5 морквин порізати кружальцями (відварити, буквально кілька хвилин, щоб зм’якли)
- 2 б. маслин (чорні оливки) без кісточок. Воду з маслин зливаємо. (вагою в банці по 280-300 г )
Це все заливаємо: - 18-ма стаканами холодної води (250-ти грамовий) і
- 2,5 стаканами (250-ти грамовий) солі
Перемішуємо і залишаємо на 3 години. Час від часу помішуємо, щоб сіль розійшлася. Вода вийде солона, так і має бути. За цей час огірки добре зм’якнуть.
Готуємо маринад:
- 5 стаканів (250 г) води
- 2 стакани оцту (200 г) 9%
- 2 стакани цукру (250 г)
- Пару горошин перцю чорного, пару листочків лаврового листя
Маринад кип’ятимо!
Зверніть увагу, до цього маринаду солі не даємо!!!
На дно банки (0.5 л) кладемо 2-3 зубчика часнику.
Воду з огірків виливаємо (ту, яка дуже солона і ще й брудного кольору) або просто вибираємо овочі з каструлі і накладаємо в банки. Заливаємо маринадом, не важливо чи холодним, чи кип’ятком.
Стерилізуємо 5 хв. Окутувати не потрібно.
Огірочки виходять дуже хрумкі, з незвичним класним смаком, а про маслини я взагалі мовчу. Їх і впізнаєш за смаком, хіба що за виглядом. З баночки зїдається все: і огірки, і маслини, і перець, і цибуля.
PS: На порцію овочів потрібно 1.5 порції маринаду. Смачного!