Огірки з болгарським перцем на зиму
Вже не один рік цей рецепт залишається уюбленим в моїй сім’ї. Не дивуйтесь, що так багато оцту та цукру, саме так і потрібно. І ще один важливий момент – пробувати огірочки потрібно не раніше ніж через місяць після закатки.
На 1 порцію нам потрібно:
- огірки – 4 кг
- цибуля ріпчаста – 0,5 кг
- болгарський перець – 5-6 шт. (в залежності від того наскільки ви любите перець)
- гірчиця горошком – 1 ст.л.
- коріандр (не мелений) – 1 ст.л.
- духм’яний перець горошком – 1 ст.л.
- сіль – 1,5 склянки
- вода – 14 склянок
Маринад:
- вода – 4 склянки
- оцет – 4 склянки
- цукор – 8 склянок
(Склянка – 250 мл)
Рецепт приготування:
- Огірки миємо та ріжемо на 4-6 частин (якщо огірочки маленькі то я кладу їх цілими).
- Воду + сіль кип’ятимо і заливаємо огірки на 3 години (гарячою водою).
- Перець ріжемо соломкою, цибулю – кільцями.
- Зливаємо воду з огірків, додаємо перець, цибулю, спеції і гарно вимішуємо.
- Накладаємо все в банки і заливаємо гарячим маринадом (всі складові маринаду закип’ятити).
- Стерилізуємо 15 хв. Вихід – 5 л банок, або 10 по 0,5 л. Спробуйте і Ви не пошкодуєте😋 Смачного!