Огірки з болгарським перцем на зиму — цей рецепт улюбленець у нашій сім’ї

Огірки з болгарським перцем на зиму

Вже не один рік цей рецепт залишається уюбленим в моїй сім’ї. Не дивуйтесь, що так багато оцту та цукру, саме так і потрібно. І ще один важливий момент – пробувати огірочки потрібно не раніше ніж через місяць після закатки.

На 1 порцію нам потрібно:

  • огірки – 4 кг
  • цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • болгарський перець – 5-6 шт. (в залежності від того наскільки ви любите перець)
  • гірчиця горошком – 1 ст.л.
  • коріандр (не мелений) – 1 ст.л.
  • духм’яний перець горошком – 1 ст.л.
  • сіль – 1,5 склянки
  • вода – 14 склянок
Маринад:
  • вода – 4 склянки
  • оцет – 4 склянки
  • цукор – 8 склянок

(Склянка – 250 мл)

Рецепт приготування:

  1. Огірки миємо та ріжемо на 4-6 частин (якщо огірочки маленькі то я кладу їх цілими).
  2. Воду + сіль кип’ятимо і заливаємо огірки на 3 години (гарячою водою).
  3. Перець ріжемо соломкою, цибулю – кільцями.
  4. Зливаємо воду з огірків, додаємо перець, цибулю, спеції і гарно вимішуємо.
  5. Накладаємо все в банки і заливаємо гарячим маринадом (всі складові маринаду закип’ятити).
  6. Стерилізуємо 15 хв. Вихід – 5 л банок, або 10 по 0,5 л. Спробуйте і Ви не пошкодуєте😋 Смачного!
Огірки з болгарським перцем на зиму — цей рецепт улюбленець у нашій сім'ї
Огірки з болгарським перцем на зиму — цей рецепт улюбленець у нашій сім’ї
Огірки з болгарським перцем на зиму — цей рецепт улюбленець у нашій сім'ї
Огірки з болгарським перцем на зиму — цей рецепт улюбленець у нашій сім’ї

Джерело