
Кращої пікантної та смачної закуски і не придумати. Соковиті огіркові брусочки, яскрава хрумка морквяна соломка в пікантній заправці стануть взимку найпопулярнішим салатом.
Це базовий рецепт корейської заготівлі, за бажанням можна додавати й інші овочі, наприклад кабачок, солодкий болгарський перець.
Інгредієнти:
- Морква 0,5 кг;
- Огірки 2 кг;
- Часник 10 зубків;
- Олія 0,5 склянки;
- Цукор 0,5 склянки;
- Сіль 1 ст. л.
- Оцет 9% 4 ст. л.
Приготування:
- Огірки на 3 годинки заливаємо холодною водою. За цей час рази 2-3 міняємо воду.
- Після перебування у воді весь пил і бруд легко змився з овочів, тому їх потрібно просто проминути під проточною водою, а зайву вологу прибрати паперовим рушником. З кожного огірка зрізати хвостики з обох боків.
- Далі нарізаємо огірки брусочками. Тобто кожен огірок розрізаємо поперек навпіл, а далі кожну половинку вздовж на чотири частини.
- Моркву очищаємо, ополіскуємо під проточною водою і натираємо на спеціальній тертці для корейських закусок.
- До підготовлених овочів додаємо в каструлю сіль, цукор, попередньо пропущений через прес часник, оцет та олію.
- Добре перемішуємо, щоб усі складові рівномірно розподілилися.
- На цьому етапі необхідно довести закуску до смаку. Тобто, просто її спробувати. Можна додати сіль, цукор та трохи кислоти.
- Далі накриваємо каструлю харчовою плівкою і відправляємо огірки в холодильник маринуватися на 12 годин.
- Через 12 годин займемося підготовкою тари для закуски. Скляні банки добре миємо за допомогою харчової соди, ретельно обполіскуємо та стерилізуємо. Металеві кришки не менше 5 хвилин кип’ятимо.
- Огірки дістаємо із холодильника лише тоді, коли будуть повністю готові банки. Знімаємо з каструлі харчову плівку, дуже добре все перемішуємо. За час маринування овочі пустили власний сік. Його у каструлі досить багато.
- Огірки по-корейськи, по суті, вже готові. Їх можна подавати до столу та насолоджуватися смаком. Але наше завдання зберегти закуску на зиму, тож продовжуємо.
- Готовим салатом заповнюємо стерилізовані банки аж до верху. Маринад поступово розподіляємо між усіма банками.
- Тепер салат у банках необхідно додатково простерилізувати. У каструлю на дно стелимо тканину, встановлюємо банки, прикривши їх металевими кришками. Заливаємо теплою водою до самих плічок і ставимо нагрівати. Після закипання нагрівання зменшуємо і на повільному вогні стерилізуємо пів літрові банки 10 хвилин.
- Закінчивши стерилізацію, банки закочуємо і відразу ж перевертаємо вгору дном, таким чином перевіряємо якість закручення. Обгортаємо добре банки і залишаємо остигати.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Якщо сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити!
