Ох, ці булочки! 25 способів формування домашніх здобних булочок! Формуємо прості цукрові булочки

СПИСОК ІНГРЕДІЄНТІВ:

ТІСТО:

  • 0,5 л теплого молока
  • 14 г сухих або 40 г свіжих дріжджів 
  • 1 ч.л. солі з гіркою
  • 200 г цукру 
  • 2 ст.л. коньяку або горілки
  • 2 яйця + 2 білки
  • 2 г ваніліну
  • 100 г розтопленого вершкового масла
  • 30 г олії
  • 1,1-1,2 кг борошна 

ДЛЯ ЗМАЩЕННЯ БУЛОЧОК:

  • 2 жовтки
  • 3 ст.л. молока
  • 40 г вершкового масла 

Вихід тіста: 2 кг, 25-30 булочок

Випікати: при t 190 ° C – 16-18 хвилин