Інгредієнти (на 12 штук):
- окріп – 250 мл
- тепла вода – 250 мл
- дріжджі свіжі – 25 г
- сіль – 1 ч.л.
- цукор – 1 ч.л.
- борошно – 700 г
- олія – 2 ст.л.
Для начинки:
- капуста – 500 г
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- томатна паста – 2 ст.л.
- сіль, перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Налийте в миску окріп і додайте до нього 3-4 столових ложки борошна. Добре перемішайте. Залиште на столі на 5 хвилин.
- Додайте теплу воду, сіль, цукор і дріжджі. Перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто. Полийте тісто соняшниковою олією і вимішуйте ще 2-3 хвилини. Накрийте миску з тістом кришкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
- Готуємо начинку: обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте терту моркву. Через кілька хвилин додайте сковороду нашатковану капусту. Злегка обсмажте, потім накрийте кришкою і тушкуйте 2 хвилини. Додайте сіль, спеції і томатну пасту, добре перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще 12-15 хвилин.
- Розділіть тісто на 12 частин, з кожної частини скачайте кульку і змастіть її олією. Накрийте плівкою і залиште на столі на 20 хвилин.
- Розкачайте тісто в тонкий прямокутний пласт і викладіть начинку на один з країв. Сформуйте з тіста рулетик і защипніть краї.
- Накрийте пиріжки плівкою і залиште на 10 хвилин.
- Обсмажуйте у великій кількості олії до золотистого кольору.
Смачного!