Окріп і капуста — ці пиріжки стали улюбленими у моїй сім’ї!

Окріп і капуста — ці пиріжки стали улюбленими у моїй сім'ї!
Окріп і капуста — ці пиріжки стали улюбленими у моїй сім'ї!

Інгредієнти (на 12 штук):

  • окріп – 250 мл
  • тепла вода – 250 мл
  • дріжджі свіжі – 25 г
  • сіль – 1 ч.л.
  • цукор – 1 ч.л.
  • борошно – 700 г
  • олія – 2 ст.л.

Для начинки:

  • капуста – 500 г
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • томатна паста – 2 ст.л.
  • сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Налийте в миску окріп і додайте до нього 3-4 столових ложки борошна. Добре перемішайте. Залиште на столі на 5 хвилин.
  2. Додайте теплу воду, сіль, цукор і дріжджі. Перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто. Полийте тісто соняшниковою олією і вимішуйте ще 2-3 хвилини. Накрийте миску з тістом кришкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
  3. Готуємо начинку: обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте терту моркву. Через кілька хвилин додайте сковороду нашатковану капусту. Злегка обсмажте, потім накрийте кришкою і тушкуйте 2 хвилини. Додайте сіль, спеції і томатну пасту, добре перемішайте. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще 12-15 хвилин.
  4. Розділіть тісто на 12 частин, з кожної частини скачайте кульку і змастіть її олією. Накрийте плівкою і залиште на столі на 20 хвилин.
  5. Розкачайте тісто в тонкий прямокутний пласт і викладіть начинку на один з країв. Сформуйте з тіста рулетик і защипніть краї.
  6. Накрийте пиріжки плівкою і залиште  на 10 хвилин.
  7. Обсмажуйте у великій кількості олії до золотистого кольору.

Смачного!

error: Увага: Контент захищено від копіювання !!